Mut

Mut - Dan Stanca
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roMut
Comanda acum "Mut - Dan Stanca" de pe libraria ishop la pretul de 21,28 lei
Descriere carte:
Mut este romanul unei sinucideri. Personajul principal se autodistruge prin alcool si excese lubrice. Faptul ca poarta chiar numele autorului este mai mult sau mai putin intimplator. El coboara in iad, tinind ochii larg deschisi, si priveste cu o stupefactie rece ororile care-l inconjoara.

Preocupat de istorie, Dan Stanca incearca mereu sa recupereze un trecut ignorat sau? blamat. Prohodul din februarie '37 al legionarilor Mota si Marin, teribila ofensiva a armatei germane asupra Moscovei, in decembrie '41, bombardamentul anglo-american din 4 aprilie '44, care a devastat partea de nord a Bucurestiului, acestea si altele fac din carte un amestec de suferinta si cultura, de abjectie si sublim, de prabusire si inaltare.

?Dan Stanca este singurul prozator de factura eliadesca pe care il avem. Singurul la care realismul cotidian si teroarea istoriei fac saltul brusc in metafizic, in simbolismul traditiei hermetice, singurul alchimist narativ interesat - fascinat, de fapt - de camuflarea sacrului in profan." (Dan C. Mihailescu)

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Mut
Cartea Mut in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Mut - Dan Stanca" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Cantarea Romaniei - Alecu Russo Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura romana
Alecu Russo
3,33 lei
Arlechinada - Ludmila Shumilor Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura romana
Ludmila Shumilor
18,64 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura romanaCarti recomandate din categoria Literatura romana