Mortii incomozi

Mortii incomozi - Subcomandante Marcos & Paco Ignacio Taibo II
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roMortii incomozi
Comanda acum "Mortii incomozi - Subcomandante Marcos & Paco Ignacio Taibo II" de pe libraria ishop la pretul de 24,30 lei
Descriere carte:
Mortii incomozi a fost distins cu Premiul marelui public la editia din 2009 a Salonului de Carte de la Paris, care a avut ca tema centrala literatura mexicana.

"Adevaratii cunoscatori de literatura vor da din ... cap si vor zambi complice in fata acestui extraordinar melanj de trama politista si metafictiune." ( Publishers Weekly )
Mortii incomozi este cartea a doua personaje: Ela­as Contreras si Hector Belascoara?n Shayne. Unul este un hatru comisar de investigatii zapatist, limbut si aparent naiv, in timp ce detectivul de la oras se dovedeste un detectiv a  l'anglaise autoironic, mare amator de carnaciori spanioli, tigari Delicados cu filtru si bauturi racoritoare. Motivul investigatiei lor, la inceput paralele, apoi convergente, este ipoteza "revenirii din morti" a unui detinut politic, despre care se credea ca a fost asasinat la iesirea din inchisoare.

Acesta lasa mesaje pe robotul telefonic al prietenilor, alertandu-i si dezvaluind o fantezista teorie a conspiratiei universale (sa fie oare Bin Laden un vanzator de tacos ale carui comunicate sunt filmate in studiouri XXX din California?) ce se impleteste insa cu orori reale din istoria Mexicului - "razboiul murdar", masacrele ordonate de putere, secatuirea unei tari care pare inca sa mai functioneze dupa modelul colonial. Dincolo de trama politista povestita cu inepuizabile resurse comice intrezarim astfel o lectie de istorie trecuta sub tacere de toate manualele oficiale.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Mortii incomozi
Cartea Mortii incomozi in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Mortii incomozi - Subcomandante Marcos & Paco Ignacio Taibo II" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
1Q84 (III) - Haruki Murakami Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Haruki Murakami
33,20 lei
Idele lui martie - Thornton Wilder Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Thornton Wilder
17,10 lei
Pestisorul de aur - Le Clezio Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Le Clezio
27,50 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura universalaCarti recomandate din categoria Literatura universala