Morometii - vol I.

Morometii - vol I. - Marin Preda
Pret: 13,20 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roMorometii - vol I.
Comanda acum "Morometii - vol I. - Marin Preda" de pe libraria ishop la pretul de 13,20 lei
Descriere carte:
vol. I

Scriind, totdeauna am admirat ceva, o creatie preexistenta, care mi-a fermecat nu numai copilaria, ci si maturitatea: eroul preferat, Moromete, care a existat in realitate, a fost tatal meu. Acest sentiment a ramas stabil si profund pentru toata viata, si de aceea cruzimea, cat si josnicia, omorurile si spanzurarile intalnite des la Rebreanu si Sadoveanu si existente, de altfel, si in viata taranilor nu si-au mai gasit loc si in lumea mea scaldata in lumina eterna a zilei de vara. In realitate, in amintire imi zac fapte de violenta fara masura si chipuri intunecoase, infernale, dar pana acum nu le-am gasit un sens... Poate ca nici nu au!?

MARIN PREDA

Tatal real pe care il invoca in fragmentul citat mai inainte este, desigur, un simbol al acestei lumi scaldate in lumina eterna a zilei de vara, dar Ilie Moromete, varianta lui din roman, este creatia fictiunii epice, este un veritabil erou de roman. Nu stiu si, pana la urma, nici nu intereseaza aproape deloc daca scriitorul a pornit de la un prototip sau l-a inventat pur si simplu. Importanta, cu adevarat, este doar veridicitatea lui literara. Si la acest capitol lucrurile sunt clare in Morometii I-II: Ilie Moromete este un personaj memorabil, un personaj care a coborat din carte in viata cu identitatea data de Marin Preda. Asa se intampla de regula cu personajele din marile romane ale literaturii...

EUGEN SIMION


Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Morometii - vol I.
Cartea Morometii - vol I. in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Morometii - vol I. - Marin Preda" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Nostalgia - Mircea Cartarescu Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura romana
Mircea Cartarescu
20,70 lei
Tinerete fara batranete - Boia Lucian Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura romana
Boia Lucian
17,91 lei
Rondo Capriccioso - Lorena Lupu Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura romana
Lorena Lupu
13,50 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura romanaCarti recomandate din categoria Literatura romana