Momente, Schite, Nuvele

Momente, Schite, Nuvele - Caragiale Ion Luca
Pret: 12,00 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roMomente, Schite, Nuvele
Comanda acum "Momente, Schite, Nuvele - Caragiale Ion Luca" de pe libraria ishop la pretul de 12,00 lei
Descriere carte:
Prima impresie pe care o comunica lectura schitelor lui Caragiale este aceea a unui univers de infinita varietate, guvernat ?nsa de o lege unica. Pentru ca fiecare bucata ?n parte are farmecul unei miniaturi finisate desavarsit, iar toate ?mpreuna capata valoarea ansamblului pitoresc si coerent, ?n care detaliile nu se dizolva, ci se ?ncarca de noi sensuri, prin efectul relevator al perspectivelor conjugate. Diversitatea peisajului uman ?ngaduie si chiar impune scrutarea lui din mai multe unghiuri, pentru a determina principalele incidente ale lumii care concura la definirea imaginilor alcatuitoare. Ceea ce trebuie subliniat de la ?nceput este ca ?nsusirea unitatii nu reprezinta un simplu rezultat al contemplarii ulterioare, ci decurge anume din proiectele scriitorului, urmarite de el cu deplina consecventa. (Stefan Cazimir) ?n adevar, examenul atent al nuvelelor atesta o constructie logica si stringenta. Scriitorul selecteaza cu grija informatiile necesare definirii caracterologice a personajelor, prepararii, desfasurarii si accelerarii conflictului. Fiecare secventa se leaga de cea care o preceda si de cea care o urmeaza, iar detaliile, cat de ne?nsemnate ori de gratuite aparent, se justifica ?n perspectiva deznodamantului. Zarifopol vedea ?n aceasta ?nlantuire riguroasa influenta teatrului clasic, ceea ce e probabil adevarat, fara a se exclude ?nsa si o alta ?nraurire, cea a stiintei pozitiviste, cu predilectia ei pentru explicatii cauzale si fundamentarea determinista a proceselor de constiinta. (Paul Cornea)

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Momente, Schite, Nuvele
Cartea Momente, Schite, Nuvele in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Momente, Schite, Nuvele - Caragiale Ion Luca" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Insemnarile De Taina Ale Lui A.s Puskin - Traducere: POPISTEANU Doina Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura clasica
Traducere: POPISTEANU Doina
16,11 lei
Rosu si negru -  Stendhal Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura clasica
Stendhal
0,00 lei
Sonete - William Shakespeare Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura clasica
William Shakespeare
8,17 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura clasicaCarti recomandate din categoria Literatura clasica