Mocheta lui Klimt

Mocheta lui Klimt - Sebastian Reichmann
Pret: 18,95 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roMocheta lui Klimt
Comanda acum "Mocheta lui Klimt - Sebastian Reichmann" de pe libraria ishop la pretul de 18,95 lei
Descriere carte:
Mocheta lui Klimt este primul volum de versuri scris de Sebastian Reichmann, in limba romana, dupa o intrerupere de trei decenii.

Sebastian Reichmann, ?contele Sebastian", cum il numea prietenul sau Gellu Naum, a debutat in anul 1969, sub auspiciile contestarii venite din partea cotidienelor de partid si de stat, dar si a unei critici elogioase. A doua carte i-a fost topita. A emigrat in Franta si, in scurt timp, a devenit poet de limba franceza. Mocheta lui Klimt este primul volum scris in limba romana, dupa mai bine de treizeci de ani. CD-ul cu vocea poetului transmite emotia reintoarcerii poemelor la limba materna.

?In 1969, un debut semnificativ mi se pare a-l constitui culegerea de versuri a lui Sebastian Reichmann, intitulata Geraldine . Trecu si el, cu nu mai putin succes, prin scoala suprarealismului, acest tinar poet e preocupat insa pina la obsesie de puterile (si de sensul puterilor) pe care i le ofera cuvintul (ca atare sau in utilizarea lui poetica). Sub o foarte aparenta incifrare topica ori dezorganizare imagistica, preocuparea sa tinde chiar si mai departe, catre descifrarea structurilor obiective si subiective ale lumii." (Ion Negoitescu)

?Experienta unica a unui poet care si-a inceput opera poetica pe lama de brici a unei pozitii dintre cele mai inaintate ale poeziei romanesti, folosind un limbaj totdeauna luxuriant, flexibil, extraordinar de agresiv si de generos in acelasi timp; experienta unica a unui poet care s-a continuat pe virful de lance al poeziei franceze si apoi pe cimpiile minunate ale poeziei americane de ultima ora - experienta unica a unui poet unic in continua schimbare si totdeauna acelasi, pe care-mi place sa-l numesc ?Contele Sebastian?." (Gellu Naum)

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Mocheta lui Klimt
Cartea Mocheta lui Klimt in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Mocheta lui Klimt - Sebastian Reichmann" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Memorial Cu Paianjeni si Fructe - Saplacan Radu Urmatoarea carte recomandata din categoria Poezie
Saplacan Radu
3,82 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
PoezieCarti recomandate din categoria Poezie