Moara cu noroc

Moara cu noroc - Ioan Slavici
Pret: 13,20 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roMoara cu noroc
Comanda acum "Moara cu noroc - Ioan Slavici" de pe libraria ishop la pretul de 13,20 lei
Descriere carte:
Ioan Slavici a fost indiscutabil un om ros de intrebari, la care a dat raspunsuri radicale, de cele mai multe ori impotriva curentului, el, altfel, omul bland si intelegator cu toti semenii din jurul sau. Poate din aceste indoieli pe care timidul Slavici le-a exprimat raspicat s-au nascut si personajele sale atat de complexe, umane, in ultima instanta. De aici valoarea exceptionala a scriitorului, care a introdus in literatura romana nu arhetipuri, ci personaje vii. De aceea, daca, in general, arta nu trebuie judecata valoric prin biografia autorului, tin sa-i dau dreptate regretatului Valentin Tascu, atunci cand spune ca Ioan Slavici poate fi regasit in personajele sale. Si, poate tot de aceea, datorita talentului sau autentic si fiindca a fost la curent cu marea literatura europeana, Slavici a facut scoala, in sensul acesta devenind cu adevarat un clasic al literaturii romane. Pentru ca, la fel ca prietenul sau Eminescu, cel care a deschis poeziei romanesti usa universalitatii, acelasi lucru l-a facut Slavici pentru proza.

Cele cinci lucrari prezentate in aceasta carte - Popa Tanda , Gura Satului , Budulea Taichii , Moara cu noroc , Padureanaca - constituie cea mai mare realizare a unui scriitor menit sa ne infatiseze ?comedia umana? a ardeleanului de rand, intr-o lume conservatoare aflata intr-o rapida si profunda innoire. - GHEORGHE SCHWARTZ


Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Moara cu noroc
Cartea Moara cu noroc in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Moara cu noroc - Ioan Slavici" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Nicoara Potcoava - Mihail Sadoveanu Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura romana
Mihail Sadoveanu
13,20 lei
Momente, schite, insemnari - Tudor Octavian Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura romana
Tudor Octavian
13,30 lei
Opere. Volumul I - II - Eugen Barbu Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura romana
Eugen Barbu
145,49 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura romanaCarti recomandate din categoria Literatura romana