Mitraliera de lut

Mitraliera de lut - Victor Pelevin
Pret: 27,55 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roMitraliera de lut
Comanda acum "Mitraliera de lut - Victor Pelevin" de pe libraria ishop la pretul de 27,55 lei
Descriere carte:
Viktor Pelevin a descris Mitraliera de lut ca primul roman din literatura univerala a carui actiune se petrece intr-un vid absolut. Mult controversata si refuzandu-i-se premiul Booker rus - presedintele juriului a catalogat-o, de altfel, ca un fel de virus informatic menit sa ?distruga memoria culturala" -, Mitraliera de lut a devenit curand o carte-cult, inregistrand un succes rasunator si vanzari de peste 200 000 de exemplare.

Piotr Pustota, un poet sanktpetersburghez, se pomeneste peste noapte in ipostaza de aghiotant al legendarului comandant Ceapaev si al nedespartitei sale mitralioare Anna, in plina valtoare a Razboiului Civil din 1919. Dar care este secretul mitralierei? De ce se trezeste Piotr sistematic intr-un spital de boli mintale din Moscova anului 1990? Si care este rolul lui Arnold Schwarzenegger in toata aceasta istorie?

Mitraliera de lut este un roman unic, ce demonstreaza geniul lui Pelevin pentru comedia metafizica si satira dezlantuita. Este deopotriva o fantezie intelectuala, ametitoare si ilara, despre identitate si istorie, precum si o incursiune spectaculara in filozofia budista.

?Ingredientele Mitralierei de lut? Votca, ciuperci magice, cocaina, sofistica, filozofie, nebunie, budism, Lenin, Schwarzenegger. Si o dragoste pentru literatura. Pelevin ne conduce intr-un univers postsovietic disfunctional, cu usurinta diabolica a marilor maestri rusi. Este un diavol capabil sa distorsioneze si sa nege realitatea, pentru ca astfel cititorii sa o poata percepe cu claritate sporita."
Le Nouvel Observateur

Recunoscut ca unul dintre varfurile de lance ale noii generatii de scriitori rusi, Viktor Pelevin s-a nascut la Moscova in 1962. A facut initial studii la Institutul de Energie din Moscova, pentru ca mai apoi sa urmeze cursurile Institutului de Literatura ?Maxim Gorki". A lucrat scurt timp ca ziarist si copywriter in publicitate, dar si ca inginer in cadrul unui proiect destinat protectiei avioanelor MiG impotriva insectelor in conditii de clima tropicala.
El insusi ii numeste pe Bulgakov, Franz Kafka si William S. Burroughs printre cei care i-au influentat scrierile. Prima sa povestire a fost publicata in 1989, iar in 1992 volumul de proza Lanterna albastra a primit premiul ?Micul" Booker rus. Odata cu Omon Ra (1991) si Viata insectelor (1993), numele lui Viktor Pelevin a explodat pe arena internationala, fiind desemnat de revista The New Yorker ca unul dintre cei mai talentati autori europeni sub 35 de ani. Au urmat alte romane, volume de povestiri si eseuri, traduse cu succes in intreaga lume: Sageata galbena (1993), Mitraliera de lut (1996), Babilon (1999), Numere (2004), Problema varcolacilor in Rusia Centrala s.a.

?Viktor Pelevin reprezinta viitorul romanului rus. Satirele sale dau pulsul Rusiei postsovietice, cu tot haosul sau amoral, distopic? Cu impletirea sa de oriental si stiintifico-fantastic, Pelevin are un loc asigurat in panteonul absurdului, alaturi de Gogol si Bulgakov." The Independent


Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Mitraliera de lut
Cartea Mitraliera de lut in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Mitraliera de lut - Victor Pelevin" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Studii in teren despre sexul ucrainean - Oksana Zabusko Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Oksana Zabusko
18,52 lei
Manuscrisul anonim - Debra Ginsberg Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Debra Ginsberg
25,20 lei
Conchistadorul - Almeida Faria Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Almeida Faria
18,52 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura universalaCarti recomandate din categoria Literatura universala