Mircea Eliade - Prizonierul istoriei

Mircea Eliade -  Prizonierul istoriei - Turcanu Florin
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roMircea Eliade -  Prizonierul istoriei
Comanda acum "Mircea Eliade -  Prizonierul istoriei - Turcanu Florin" de pe libraria ishop la pretul de 44,10 lei
Descriere carte:
'Aceasta biografie este prima consacrata marelui istoric al religiilor care a fost Mircea Eliade. Acest specialist incontestabil intr-un domeniu de cercetare la reinnoirea caruia a contribuit din plin este totusi prins in zbuciumul unui trecut care nu vrea sa treaca si care intuneca amintirea acestui intelectual roman angajat in anii 1930 intr-o organizatie fascista, antisemita, funesta Garda de Fier... Autorul acestei biografii, profesor si cercetator roman, se incumeta sa gandeasca impreuna aceste doua fenomene evitand pericolul de a le confunda.'Fransois Dosse - Vingtieme Siecle. Revue d'histoire'Printre lecturile mele de student, putine carti m-au impresionat atat de mult ca Mitul eternei reintoarceri de Mircea Eliade, un istoric al religiilor roman, despre care nu stiam, de altfel, aproape nimic... in acea perioada nu stiam ca Mircea Eliade fusese in Romania un actor politic de prima importanta... Extraordinar este insa modul in care el va reusi sa-si faca uitat trecutul de extrema dreapta. La limita putem spune ca el si-a dat tot atata silinta sa ascunda acest trecut cata si-a dat ca sa-si scrie opera. Penultimul capitol al excelentei carti a lui Florin Turcanu se intituleaza Imposibila marturisire... Eliade prizonier al istoriei ? intr-adevar.'Pierre Vidal-Naquet - Le Nouvel Observateur??'Florin Turcanu analizeaza itinerariul unui intelectual european impartit intre temporalitati discordante: cel dinainte de 1945, care asteapta sosirea unui om nou si cel de dupa, recunoscut, apoi contestat... Bogata biografie pe care Turcanu o consacra lui Eliade are scopul de a 'lamuri situatia' cu ajutorul intregii documentatii astazi disponibile: in afara de miile de pagini datorate lui Eliade insusi (cu o puternica doza de scriitura si rescriere despre sine), bibliografia care ii este consacrata, arhivele romanesti, numeroase corespondente, interviuri. Proiectul este foarte bine dus la capat.'Francois Hartog - Le'Monde'Bazata pe o documentatie sigura si pe o cunoastere aprofundata a operei lui Eliade, aceasta carte va fi, cu siguranta, una de referinta.'Jacques Julliard?

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Mircea Eliade -  Prizonierul istoriei
Cartea Mircea Eliade -  Prizonierul istoriei in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Mircea Eliade - Prizonierul istoriei - Turcanu Florin" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Jurnal de scriitor (vol. II) - F. M. Dostoievski Urmatoarea carte recomandata din categoria Biografii / Memorialistica
F. M. Dostoievski
5,61 lei
De ce m-am intors in Romania - Sandra Pralong (coordonator) Urmatoarea carte recomandata din categoria Biografii / Memorialistica
Sandra Pralong (coordonator)
33,20 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Biografii / MemorialisticaCarti recomandate din categoria Biografii / Memorialistica