Miracole mici si mijlocii

Miracole mici si mijlocii - Carmen Firan
Pret: 19,00 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roMiracole mici si mijlocii
  • Autor: Carmen Firan
  • Editura: Curtea Veche
  • Colectia: Eseistica
  • Categoria: Eseuri
  • ISBN: 978-973-669-763-0
  • An aparitie: 2009
  • Numar de pagini: 200
  • Format carte: 13?20 cm
Comanda acum "Miracole mici si mijlocii - Carmen Firan" de pe libraria ishop la pretul de 19,00 lei
Descriere carte:
Cand nu scrie poezie sau proza, Carmen Firan se imparte intre cele doua patrii despartite de Ocean, merge la teatru, la concerte, la expozitii, observa strada, se implica in viata cetatii (mai trista sau mai vesela) sau bate lumea din Patagonia in India si de acolo in Chile... Toate aceste miscari ne ajung insa prin fluiditatea textului scris. Carmen nu relateaza fapte sau intamplari, ci le mediaza printr-o originala si adesea incomoda combinatie de inteligenta si sensibilitate. Poti sa nu fii de acord cu ea, dar e imposibil sa nu-i citesti textele pana la capat. Cele doua patrii se reevalueaza astfel una prin cealalta, iar spiritul ei critic e ascutit ca un bisturiu.

De tanara mi-a placut sa imbatranesc , marturiseste ea intr-un loc si vedem aici simptomul unei dorinte de a se cantona intr-un spatiu protejat de surprize. I s-a intamplat insa tocmai contrariul: a emigrat, scrie si tipareste in doua limbi atat de diferite, calatoreste pana la epuizare, a fost la New York in fatidica zi de

11 Septembrie 2001... Despre toate acestea scrie ea, pentru ca e singurul mod de a da un sens realitatii, acestei fulgurante si zapacitoare proiectii de imagini, simturi, persoane, intamplari si peisaje, prin miracolul major al materiei sensibile care este limba.

DUMITRU RADU POPA

Carmen Firan isi arata, din plin, capacitatea de cautator neobosit printre cuvinte, cu gandul clar de a le patrunde in intimitate, de a le diseca, de a le descompune in factori primi spre a le recombina, pentru a descoperi daca viata izvoraste, sau se mentine astfel, adica prin miracol cotidian, dintr-o formula lingvistica inspirata...
(Gabriel Cosoveanu, in Scrisul Romanesc )

In aceasta colectie de proza o intalnim pe Carmen povestitoarea, o observatoare atenta, ironica,   jupuind cu exactitate, dar si cu tandrete pielea realitatii... Meta-forele ei creeaza corpuri, cuvintele ei imbraca.
(Andrei Codrescu, in Words & Flesh )

Carmen Firan are vocatia intelepciunii, dar si a aventurii si schimbarii, este o personalitate atat de complexa, incat lasa mereu la iveala alta sclipire a cristalului multiplu slefuit. Emigrarea a insemnat pentru ea ?o renastere inauntrul altui invelis de cuvinte?, a dus la o clarificare benefica, la vadirea talentului scriitoricesc.
(Grete Tartler, in Romania Literara )

Carmen Firan vede lumea in care tra-ieste? scrie atasant, simplu, feminin (deci comprehensiv), pledand implicit pentru vechiul adagiu al simplei fericiri de a trai.
(Tania Radu, in Revista 22 )


Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Miracole mici si mijlocii
Cartea Miracole mici si mijlocii in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Miracole mici si mijlocii - Carmen Firan" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Traditie si libertate - Virgil Nemoianu Urmatoarea carte recomandata din categoria Eseuri
Virgil Nemoianu
20,90 lei
Ultimul Judt - Mircea Mihaies Urmatoarea carte recomandata din categoria Eseuri
Mircea Mihaies
18,95 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
EseuriCarti recomandate din categoria Eseuri