Mindra fecioara

Mindra fecioara - Joyce Carol Oates
Pret: 23,70 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roMindra fecioara
Comanda acum "Mindra fecioara - Joyce Carol Oates" de pe libraria ishop la pretul de 23,70 lei
Descriere carte:
Detinatoare a numeroase premii importante, Joyce Carol Oates ? una dintre cele mai aclamate si traduse scriitoare americane ale momentului, dar si cu o prestigioasa recunoastere academica ? este de citiva ani buni una dintre candidatele cu sanse reale la cistigarea mult-rivnitului Premiu Nobel pentru Literatura.  

Mindra fecioara schiteaza o relatie amoroasa cu totul bizara, intre Katia Spivak, o adolescenta de saisprezece ani, si Marcus Kidder, un barbat ajuns la virsta batrinetii. Katia isi petrece vacanta de vara lucrind ca bona in casa unor bogatasi, cind il intilneste pe Marcus, prolific autor de carti pentru copii si pictor amator; acesta incepe sa-i faca o curte din ce in ce mai asidua si mai insinuanta, oferindu-i bani si articole de lenjerie. Katia il refuza la inceput, dar ajunge sa ii pozeze pentru tablouri, unele dintre ele nuduri; se simte folosita, dar flatata de atentia lui si fascinata de luxul sofisticat in care traieste artistul. Kidder insista ca are o anume misiune pentru Katia, pe care i-o va dezvalui la timpul potrivit, o misiune intunecata, de viata si moarte. Insa microromanul nu expune o simpla istorie despre seductia unei fete nestiutoare; el devine un tulburator tratat pe tema aspiratiilor feminine si a incapacitatii de a ne accepta propria ignoranta.  

"Ceea ce ne face sa ne intoarcem pe tarimul lui Oates este incredibilul ei talent de a transforma pagina de carte intr-o fereastra ce lasa sa se intrevada ceva ce am jura ca e viata autentica." ( The New York Times Book Review )  

"Lumea lui Oates e lumea noastra: in cel mai bun caz, grosolana, in cel mai rau, ticaloasa si? americana pina in strafunduri. Dar ne intoarcem mereu la ea si o facem din acelasi motiv ce ne impinge sa citim Mindra fecioara - nu fiindca Marcus si Katya inving sau cel putin au o revelatie, ci fiindca abilitatea cu care Oates isi construieste povestea nu se compara cu a nici unui alt scriitor. E ca si cum ea ar avea contact direct cu mintea cititorului." ( The Washington Post )  

"O realizare extraordinara, in maniera romanelor gotice sau thriller... Tensiunea narativa ajunge sa fie aproape insuportabila." ( The Times Literary Supplement )

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Mindra fecioara
Cartea Mindra fecioara in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Mindra fecioara - Joyce Carol Oates" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Robinson Crusoe - Daniel Defoe Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Daniel Defoe
9,41 lei
Celebrari - Michel Tournier Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Michel Tournier
31,50 lei
Sa nu pronunti: noapte - Amos Oz Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Amos Oz
22,50 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura universalaCarti recomandate din categoria Literatura universala