Minciunile celui de-al Doilea Razboi Mondial

Minciunile celui de-al Doilea Razboi Mondial - Philippe Faverjon
Pret: 25,65 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roMinciunile celui de-al Doilea Razboi Mondial
Comanda acum "Minciunile celui de-al Doilea Razboi Mondial - Philippe Faverjon" de pe libraria ishop la pretul de 25,65 lei
Descriere carte:
Nu va uimi pe nimeni faptul ca istoria intretine anumite legaturi intime cu minciuna. Astfel, in vacarmul celui de-al doilea razboi mondial, evenimente emblematice au facut obiectul celor mai ingenioase manipulatii. De la eutanasierea deghizata a micutilor germani cu handicap, in anul 1933, pana la parodia de la Gleiwitz, care a declansat practic conflictul; de la euforia de la Varsovia si pana la sacrificiul inutil al japonezilor kamikaze; fara a omite "impartirea" lumii la Yalta, Philippe Faverjon ne dezvaluie fata ascunsa a celui de-al doilea razboi mondial. Nimic nu a fost vreodata anecdota in aceasta povestire pasionanta. Luand in calcul descoperirile cele mai recente, autorul ne explica cum au functionat minciunile respective. Pana si Theresienstadt, vestita anticamera a mortii, a fost transformata de catre proprietarii sai, cu prilejul unui control al Crucii Rosii, in clinica balneara pentru evreii privilegiati. Nici macar celebra asociatie umanitara nu a descoperit ce se ascundea in spatele acelei "fatade".

De asemenea si la Katyn: descoperirea, in aprilie 1943, a unui osuar ce cuprindea cadavrele mai multor mii de ofiteri polonezi asasinati de catre NKVD (Comisariatul poporului din cadrul Afacerilor interne, insarcinat cu epurarile in timpul anilor 1930 - n.t.), a facut de asemenea obiectul unei polemici extraordinar de bine orchestrata de catre Sovietici, astfel incat adevarul nu a fost descoperit decat in anii '90.

O incredibila increngatura de erori umane, decizii arbitrare total nejustificate si protejate de pecetea minciunii.

Istoric de profesie, Philippe Faverjon a fost secretar general de redactie la "Armata apararii" - Editura Larousse, precum si consilier la Centrul de sociologie al Apararii nationale (Fundatia nationala de stiinte politice, Paris).


Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Minciunile celui de-al Doilea Razboi Mondial
Cartea Minciunile celui de-al Doilea Razboi Mondial in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Minciunile celui de-al Doilea Razboi Mondial - Philippe Faverjon" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Dresda - Frederick Taylor Urmatoarea carte recomandata din categoria Istorie
Frederick Taylor
56,99 lei
Istoria Irakului  - Philippe Rondot Urmatoarea carte recomandata din categoria Istorie
Philippe Rondot
10,26 lei
Noul Imperialism - HARVEY David Trad.TUDOR Gabriel Urmatoarea carte recomandata din categoria Istorie
HARVEY David Trad.TUDOR Gabriel
22,41 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
IstorieCarti recomandate din categoria Istorie