Mihai I Al Romaniei. Regele si Tara

Mihai I Al Romaniei. Regele si Tara - Ivor Porter
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roMihai I Al Romaniei. Regele si Tara
  • Autor: Ivor Porter
  • Editura: All
  • Colectia: Coroana Romaniei
  • Categoria: Istoria romanilor
  • ISBN: 973-724-027-9
  • An aparitie: 0
  • Numar de pagini: 344
  • Format carte:
Comanda acum "Mihai I Al Romaniei. Regele si Tara - Ivor Porter" de pe libraria ishop la pretul de 35,91 lei
Descriere carte:
Cartea este o riguroasa prezentare a figurii regelui Mihai I, precum si a istoriei Romaniei in perioada atat de dramatica a mijlocului si a celei de-a doua jumatati a secolului XX. Cartea aceasta nu este, strict vorbind, o biografie regala, neincercand sa trateze fiecare aspect al vietii regelui Mihai. Este mai degraba o poveste, care consider ca era momentul sa fie spusa in detalii cat mai autentice: povestea unui monarh care a condus personal lovitura de stat ce a izgonit trupele lui Hitler din tara sa, care a rezistat cu succes ocupatiei sovietice, pana cand, cu cuvintele lui Curchill, Stalin a fost nevoit sa dezvaluie tiparul celor ce aveau sa urmeze si, care, de la razboi incoace, a continuat sa plaseze interesele tarii mai presus de orice, oricare ar fi fost urmarile pentru el si pentru familia sa.                                                                                                    Ivor Porter Cu nestramutata credinta in viitorul nostru, animat de acelasi devotament si de dorinta de a munci, voi continua sa slujesc poporul roman, de care destinul meu este indisolubil legat.                                                                       Regele Mihai I, 4martie 1948 Structura: Nota autorului Multumiri Lista ilustratiilor Prefata Cronologie Partea I: Familia, copilaria si adolescenta - 25 Octombrie 1921- 6 Septembrie 1940 Partea a II-a: Catre lovitura de stat: Septembrie 1940 August 1944 Partea a III-a: Ocupatia sovietica: Septembrie 1944 3 Ianuarie 1948 Partea a IV-a: Exilul: Ianuarie 1948 Decembrie 1989 Partea a V-a: Romania, prinsa in capcana trecutului comunist: Dupa 1989 Tabele genealogice Personalitati Resedinte regale Note Bibliografie Intemeiata pe o buna frecventare a surselor documentare, ca si pe o cunoastere directa a realitatilor romanesti, cartea se adreseaza tuturor acelora care vor sa aiba o imagine exacta si obiectiva despre contributia majora a regelui Mihai la destinul Romaniei. Ivor Porter este un personaj celebru: parasutat de Aliati in Romania, a fost arestat, dar a putut cunoaste cele mai importante figuri politice ale Romaniei din anii celui de-al doilea razboi mondial si, evident, pe regele Mihai I. Cartea sa, amestec extrem de izbutit de istorie documentara si de amintiri personale, constituie una dintre cele mai interesante lucrari care s-au scris despre suveranul roman. Publicata in 2005, dar lucrata cu migala de-a lungul multor ani, aceasta lucrare are toate datele sa se impuna drept o contributie majora la cunoasterea unui capitol important din istoria Romaniei.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Mihai I Al Romaniei. Regele si Tara
Cartea Mihai I Al Romaniei. Regele si Tara in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Mihai I Al Romaniei. Regele si Tara - Ivor Porter" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Regele Carol I al Romaniei - Lindenberg Paul Urmatoarea carte recomandata din categoria Istoria romanilor
Lindenberg Paul
18,00 lei
Istoria loviturilor de stat in romania - vol. II - Alex Mihai Stoenescu Urmatoarea carte recomandata din categoria Istoria romanilor
Alex Mihai Stoenescu
26,59 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Istoria romanilorCarti recomandate din categoria Istoria romanilor