Mic dejun la Tiffany

Mic dejun la Tiffany - Truman Capote
Pret: 18,95 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roMic dejun la Tiffany
Comanda acum "Mic dejun la Tiffany - Truman Capote" de pe libraria ishop la pretul de 18,95 lei
Descriere carte:
Cartea a cunoscut o ecranizare celebra in 1961, cu Audrey Hepburn in rolul principal.  

Mic dejun la Tiffany este povestea unui scriitor care isi aminteste ca a cunoscut-o in urma cu cincisprezece ani, pe cind locuia intr-un vechi apartament din New York, pe Holly Golightly, o fata excentrica si misteri­oasa, care locuia in aceeasi cladire. In scurt timp, scri­itorul aspirant de atunci si fata aceasta ciudata, pe a carei carte de vizita era scris "calatoare", devin prie­teni apropiati, iar opiniile si modul de viata neconven­tional, precum si lucrurile neobisnuite pe care le afla despre trecutul si aventurile prin care a trecut vecina sa ajung sa-l fascineze tot mai mult. Firul narativ simplu, liniar al microromanului ii permite lui Capote sa-si rafineze stilul caracteristic minimalist, intr-o forma vie si proaspata, care i-a adus un succes masiv la cri­tica si public.  

"Truman Capote, omuletul acesta plin de curaj, este cel mai implinit scriitor al unei generatii din care fac si eu parte. Frazele lui sint perfecte pina la detaliu, ritmul povestilor lui este impenetrabil. N-as schimba o virgula in Mic dejun la Tiffany." (Norman Mailer)  

"Cartea lui Truman Capote poate fi citita ca o variatiune a povestii Cenusaresei: destinul unei tinere ale carei aspiratii o ajuta sa treaca printr-o adolescenta tulbure, dar care nu-i aduc si fericire pina la adinci batrineti. Este, cu alte cuvinte, o imagine a formarii, care sugereaza oricarei cititoare ? si, de ce nu, oricarui cititor ? ca orice schimbare de sine, orice scop, oricit de greu de atins, e la indemina oricui, chiar cind totul pare imposibil." ( The Guardian )  

"Aparitia in anii ?60 a unei carti ca Mic dejun la Tiffany a schimbat fata literaturii mondiale si a dat posibilitatea culturii pop americane sa-si reevalueze posibilitatile." ( USA Today )

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Mic dejun la Tiffany
Cartea Mic dejun la Tiffany in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Mic dejun la Tiffany - Truman Capote" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Puterea mortilor asupra celor vii - Gabriela Melinescu Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Gabriela Melinescu
25,55 lei
ORFANI IN BROOKLYN - Jonathan Lethem Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Jonathan Lethem
37,90 lei
Lapte si miere - Jean Mattern Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Jean Mattern
16,10 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura universalaCarti recomandate din categoria Literatura universala