Metamorfoza

Metamorfoza - Franz Kafka
Pret: 40,50 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roMetamorfoza
Comanda acum "Metamorfoza - Franz Kafka" de pe libraria ishop la pretul de 40,50 lei
Descriere carte:
" Metamorfoza lui Kafka a fost probabil o revelatie... Era in 1947... Aveam 19 ani... Eram in primul an la Drept... Imi amintesc si acum fraza de inceput: Intr-o buna dimineata, cand Gregor Samsa se trezi in patul lui, dupa ... o noapte de vise zbuciuAmate, se pomeni metamorfozat intr-o ganganie inspaimantatoare. ... Mai sa fie! mi-am spus. Nu se poate!... Nimeni nu mi-a spus ca e voie sa scrii asa!... Dar uite ca se poate!... Deci as putea si eu!...La naiba! Asa spunea bunica mea povestile.... Cele mai incredibile intamplari cu tonul cel mai firesc din lume." (Gabriel Garcia Marquez, El Manifiesto , 1977)

"Povestea aceasta iti ramane in suflet. Pentru totdeauna. Kafka este unul dintre acei rari scriitori care au stiut sa vorbeasca atat de splendid si emotionant despre om. Cu frumusetea si uratenia lui, cu bunatatea si rautatea lui, cu nobletea si ticalosia lui, cu maretia si josnicia lui, cu generozitatea si egoismul lui, toate fara margini, desigur. Nu mi-e rusine sa-mi sterg lacrimile, de bucurie si suferinta, in fata acestui inger pacatos, omul." ( Razvan Vasilescu )

"Sa privim mai atent aceasta transformare. Schimbarea, desi socanta si naucitoare, nu este atat de ciudata pe cat ar parea la prima vedere. O observatie de bun simt ar fi ca atunci cand mergem la culcare in locuri mai putin familiare, putem avea un moment de confuzie in clipa in care ne trezim, un scurt moment de ireal, si aceasta experienta poate aparea de mai multe ori in existenta unui comis voiajor care are un mod de viata ce face imposibil orice simt al continuitatii. Perceptia realitatii depinde de continuitate, de durata. La urma urmei, sa te trezesti insecta nu e foarte diferit de a te trezi Napoleon sau George Washington.
Pe de alta parte izolarea, bizarul asa-zisei realitati - acestea sunt, la urma urmei, lucruri ce caracterizeaza constant viata artistului, geniului, inventatorului. Familia Samsa care traieste in preajma fantasticei insecte nu este altceva decat mediocritatea in mijlocul careia traieste geniul." ( Vladimir Nabokov, Curs de Literatura Europeana, Cornell University)

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Metamorfoza
Cartea Metamorfoza in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Metamorfoza - Franz Kafka" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Bazar bizar - Radu Paraschivescu Urmatoarea carte recomandata din categoria Audiobooks
Radu Paraschivescu
22,50 lei
Jurnalul din Jurnal. 1941-1947 - Monica Lovinescu Urmatoarea carte recomandata din categoria Audiobooks
Monica Lovinescu
40,50 lei
Domnisoara Christina (audiobook) - Eliade Mircea Urmatoarea carte recomandata din categoria Audiobooks
Eliade Mircea
27,15 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
AudiobooksCarti recomandate din categoria Audiobooks