Metafizica detectivului Marlowe

Metafizica detectivului Marlowe - Mircea Mihaies
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roMetafizica detectivului Marlowe
Comanda acum "Metafizica detectivului Marlowe - Mircea Mihaies" de pe libraria ishop la pretul de 28,45 lei
Descriere carte:
Scrisa cu o placere vadita, alerta si lipsita de academismul greoi asociat de obicei cu un asemenea demers, Metafizica detectivului Marlowe este genul de carte care te determina sa incepi fara intirziere lectura lui Chandler. Iar daca faci deja parte din fan-clubul lui Philip Marlowe, te readuce in atmosfera unica a unui prozator de forta, care a depasit granitele genului policier . „As fi vrut sa scriu aceasta carte acum treizeci de ani. O consider o datorie de tinerete, in fine achitata, in amin­tirea vremurilor cind, impreuna cu Valentin Constantin, Ioan T. Morar, Eugen Suciu, Genu si Dani Motz, citeam cu voce tare pasaje din cartile lui Raymond Chandler. Sint sigur ca fiecare dintre noi a fost marcat de acele zile si acele lecturi: atunci cautam in anchetele detectivului Philip Marlowe partea solara a existentei, libertatea, umorul si aventura; astazi probabil ca am cauta doar nevroza. N‑as fi scris‑o nici azi daca n‑as fi fost incurajat constant de indemnu­rile lui H.‑R. Patapievici, incepind cu una dintre magicele seri cind dari­mam meterezele de carti ale libra­riei Strand. Tot el a gazduit‑o, in serial, in admirabila revista pe care o conduce, Idei in dialog . Dac‑as fi fost eu insumi un personaj dintr‑o carte de‑a lui Raymond Chandler, as fi dedicat, cu siguranta, aceste rinduri Monei Mars, Peruca Argintie, femeia cu buzele si fata reci ca gheata – pentru ca in viata fiecaruia exista cineva care te uraste si te salveaza in acelasi timp.” (Mircea Mihaies)

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Metafizica detectivului Marlowe
Cartea Metafizica detectivului Marlowe in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Metafizica detectivului Marlowe - Mircea Mihaies" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Cei mai buni tineri romancieri americani  - Antologia Granta Urmatoarea carte recomandata din categoria Critica Literara
Antologia Granta
47,41 lei
UMBRA BIBLIOTECII - IONESCU, Al. Th. Urmatoarea carte recomandata din categoria Critica Literara
IONESCU, Al. Th.
20,90 lei
PE MINE SA NU CONTATI - CIOCARLIE, Livius Urmatoarea carte recomandata din categoria Critica Literara
CIOCARLIE, Livius
19,00 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Critica LiteraraCarti recomandate din categoria Critica Literara