Meseria De A Trai. Jurnal 1935-1950

Meseria De A Trai. Jurnal 1935-1950 - PAVESE Cesare, Trad. CHIRITESCU Florin, CHIRITESCU Mara
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roMeseria De A Trai. Jurnal 1935-1950
Comanda acum "Meseria De A Trai. Jurnal 1935-1950 - PAVESE Cesare, Trad. CHIRITESCU Florin, CHIRITESCU Mara" de pe libraria ishop la pretul de 22,41 lei
Descriere carte:
Cu Meseria de a trai , Pavese a fost, poate, ultimul artist-maestru din istoria noastra. Numai daca vom incerca sa-i comparam figura, mai bine zis, mitul, cu cel al lui Pasolini, diferenta ne va parea abisala, si cu atat mai profund marcata si vizibila, cu cat nenumarate sunt analogiile, dintre care am alege una: la fel ca Pasolini, Pavese ne-a obisnuit cu o literatura care se naste dintr-o stransa conexiune cu biografia, cu meditatia asupra propriei anormalitati si, in general, ca rezultat obiectivat al unei intense experiente interioare. (pasaj din articolul lui Gianni Vattimo Iar eu, in schimb, afirm: Recititi acest Jurnal , publicat in revista "Espresso" din 22 iulie 1990) Nascut la San Stefano Belbo, scriitorul italian Cesare Pavese isi deschide cariera literara cu o teza de doctorat despre poezia lui Walt Withman. Anul 1933 il gaseste la Editura Einaudi, impreuna cu Carlo Levi, Massimo Mila si altii, pentru ca, in 1935 sa fie arestat din cauza convingerilor sale antifasciste. Va sta la inchisoarea din Brancaleone din Calabria, pana in martie 1936. Primele ganduri de sinucidere: eliberat din inchisoare, isi gaseste iubita maritata. Inevitabilul se petrece in 1950 intr-o camera de hotel. Poet, prozator, esist, Pavese lasa in urma o viata scrisa cu tristete si o meserie noua: Meseria de a trai. Jurnalul lui Cesare Pavese, carte de o frumusete ucigatoare, acum la a treia editie, a primit premiul pentru traducere, decernat de Ministerul de Externe italian, Editurii Allfa, in anul 2000.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Meseria De A Trai. Jurnal 1935-1950
Cartea Meseria De A Trai. Jurnal 1935-1950 in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Meseria De A Trai. Jurnal 1935-1950 - PAVESE Cesare, Trad. CHIRITESCU Florin, CHIRITESCU Mara" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Ultimul barbat american - Elizabeth Gilbert Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Elizabeth Gilbert
28,80 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura universalaCarti recomandate din categoria Literatura universala