Meridianul singelui

Meridianul singelui - Cormac McCarthy
Pret: 31,30 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roMeridianul singelui
Comanda acum "Meridianul singelui - Cormac McCarthy" de pe libraria ishop la pretul de 31,30 lei
Descriere carte:
Autor distins cu premiul Pulitzer  

Nici un alt scriitor american in viata, nici macar Pynchon, nu ne-a mai oferit o carte atit de puternica si memorabila noteaza criticul Harold Bloom despre Meridianul singelui .  

Pla­sata la mijlocul secolului XIX, actiunea romanului prefigureaza un western cu valente horror , urmarind aventurile unui tinar fara capatii, in zona granitei dintre Texas si Mexic, alaturi de o infioratoare banda condusa de un monstru cu chip uman, Judele, pentru care doar moartea si cruzimea par sa aiba sens in lumea oamenilor. Banda era cunoscuta si temuta in epoca mai ales pentru expeditiile impotriva indienilor si pentru crimele la care se deda. Insa, oricit de real ar fi faptul de la care porneste povestea, imaginarul straniu, cruzimea, per­plexi­tatea si gro­tescul pe care le dezvolta par inghitite de un focar literar la limita dintre afazie si instinct animalic, ce inregistreaza cele mai extreme manifestari ale violentei.  

In Meridianul singelui , Cormac McCarthy este un povestitor extraordinar, un creator de dialoguri fara cusur, un adevarat urmas literar al lui Faulkner. Pentru el, ca pentru nimeni altul, comedia neagra face casa buna cu tragedia. ( New Republic )  

Domnul McCarthy are un condei sudist cum rar am vazut: in stilul sau se amesteca elocventa brutala, vorbirea frusta, ritmurile elaborate si o innebunitoare acuratete. ( The New York Times )  

McCarthy stie sa spuna povesti, iar scrisul sau isi pastreaza actualitatea chiar si in cele mai marunte detalii. (Robert Penn Warren)  

Cormac McCarthy este un scriitor pe care la inceput il citesti, apoi il admiri si, tot citindu-l, sfirsesti prin a-l invidia. (Ralph Ellison)

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Meridianul singelui
Cartea Meridianul singelui in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Meridianul singelui - Cormac McCarthy" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Simetria de temut - Tracy Chevalier Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Tracy Chevalier
33,20 lei
Viata si destin - Vasili Grossman Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Vasili Grossman
56,05 lei
La Agatat - GORDIMER Nadine Traducere: BOERESCU Dan Silviu Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
GORDIMER Nadine Traducere: BOERESCU D...
22,41 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura universalaCarti recomandate din categoria Literatura universala