Memoriile unei fete cuminti

Memoriile unei fete cuminti - Simone de Beauvoir
Pret: 37,80 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roMemoriile unei fete cuminti
Comanda acum "Memoriile unei fete cuminti - Simone de Beauvoir" de pe libraria ishop la pretul de 37,80 lei
Descriere carte:
Primul si cel mai celebru dintre volumele autobiografice ale lui Simone de Beauvoir apare intr-o noua versiune romaneasca. Memoriile unei fete cuminti, povestea vietii autoarei (nascuta in 1908) din copilarie pana la 21 de ani, cand, devenita studenta la Sorbona, ii intalnise pe Sartre si pe alti tineri intelectuali de viitor, e socotita o opera clasica a genului si ilustrarea vie a filozofiei existentialiste. Este emotionanta marturie a evolutiei unei personalitati de-a lungul copilariei, adolescentei si a primei tinereti; marturia unei "fete cuminti" care a avut indrazneala sa se desprinda de mediul conventional in care crescuse, de insasi credinta catolica, pentru a gandi pe cont propriu. ?i este, totodata, documentul unei epoci, al inceputului de secol XX european.

"...Visam sa-mi fiu propria cauza si propriul tel; acum credeam ca prin mijlocirea literaturii mi se va indeplini dorinta. Literatura imi va da nemurirea in schimbul eternitatii pierdute; nu mai exista Dumnezeu care sa ma iubeasca, dar aveam sa aprind o flacara in milioane de inimi. Scriind o opera hranita din povestea propriei vieti, ma voi re-crea si-mi voi indreptati existenta. In acelasi timp, voi fi de folos umanitatii; ce dar mai minunat decat cartile i s-ar putea face? Ma ocupam si de mine, si de ceilalti; imi acceptam ?incarnarea?, insa nu renuntam la universal: proiectul meu putea cuprinde totul; satisfacea toate nazuintele care inflorisera in mine de-a lungul celor cincisprezece ani." ( Simone de Beauvoir )

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Memoriile unei fete cuminti
Cartea Memoriile unei fete cuminti in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Memoriile unei fete cuminti - Simone de Beauvoir" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Cronica Vietii Mele - Bob Dylan Urmatoarea carte recomandata din categoria Biografii / Memorialistica
Bob Dylan
26,91 lei
Jurnal Singaporean - T. George-Ahoe Urmatoarea carte recomandata din categoria Biografii / Memorialistica
T. George-Ahoe
11,70 lei
Sarut m?na, conita, a venit fotografu' - Aurel Mihailopol Urmatoarea carte recomandata din categoria Biografii / Memorialistica
Aurel Mihailopol
8,50 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Biografii / MemorialisticaCarti recomandate din categoria Biografii / Memorialistica