Memoriile razboinicului Kumagai

Memoriile razboinicului Kumagai - Donald Richie
Pret: 25,20 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roMemoriile razboinicului Kumagai
Comanda acum "Memoriile razboinicului Kumagai - Donald Richie" de pe libraria ishop la pretul de 25,20 lei
Descriere carte:

Prin vocea batranului Kumagai, patrundem in intimitatea unei epoci cu totul straine de mentalul omului occidental modern, intr-o reconstituire deopotriva realista si poetica, la granita dintre fictiune si document.

Kumagai Naozane este o figura legendara a cronicilor nipone, un razboinic faimos din clanul Taira una dintre fortele politice care au dominat Japonia de-a lungul perioadei Heian (794-1185). Fapta sa de vitejie cea mai cunoscuta este decapitarea tanarului Atsumori: Kumagai, un luptator inversunat si cinic aflat in slujba imparatului, e atat de tulburat de frumusetea nobilului sau adversar, incat, pentru o clipa, pregeta sa-i ia capul. Instinctul de razboinic este insa mai puternic. Cuprins de remuscari, batranul samurai imbraca rasa unei secte buddhiste si se retrage pentru a medita.

Avem in fata ochilor, astfel, doua fete ale trecutului: faptul istoric, trait si povestit de insusi Kumagai, si transfigurarea acestuia prin fictiune, in cantecele calugarilor mai tineri pe care ii auzim dand nastere unei legende ce dainuie si astazi. Pentru a reusi acest contrapunct intre adevar si poveste, autorul, un rafinat cunoscator al culturii nipone, recreeaza lumea Japoniei feudale cu grija pentru detaliul caligrafiat din varful pensulei si pentru acuratetea istorica, in traditia marilor naratiuni ale genului.



Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Memoriile razboinicului Kumagai
Cartea Memoriile razboinicului Kumagai in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Memoriile razboinicului Kumagai - Donald Richie" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Povestea lui Orisicine - Philip Roth Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Philip Roth
23,70 lei
Sfirsitul unei iubiri - Graham Greene Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Graham Greene
23,70 lei
Restauratia - Rose Tremain Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Rose Tremain
26,59 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura universalaCarti recomandate din categoria Literatura universala