Memorii. Vol V: Vederi din Prepeleac

Memorii. Vol V: Vederi din Prepeleac - Constantin Toiu
Pret: 23,70 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roMemorii. Vol V: Vederi din Prepeleac
Comanda acum "Memorii. Vol V: Vederi din Prepeleac - Constantin Toiu" de pe libraria ishop la pretul de 23,70 lei
Descriere carte:
Vederi din Prepeleac , al cincilea volum din Memoriile lui Constantin Toiu, isi pastreaza aerul compozit si stilul inconfundabil. Structurata pe sapte sectiuni, cartea este o antologie de autor, care reuneste, dupa criterii secrete, texte publicate inca din 1964. Sunt la un loc peste 45 de ani de presa literara - o arhiva intelectuala si sentimentala, care trece proba timpului cu brio. Afinitatile elective cu propria opera fac din Constantin Toiu, din nou, cel mai sincer si rafinat scriitor al timpului nostru.
Privind Lumea din Prepeleac si nu din Turnul de fildes autorul isi incheie Memoriile cu o fraza neterminata, ca o promisiune ca va continua sa isi onoreze cititorii, de care il leaga, in curind, o jumatate de secol de complicitate literara.

Dupa Constantin Toiu, ?a mima mimesisul" e unealta de lucru a artei. Daca pentru noi incitant ramane sa descoperim interstitiile intime ale operei si reteaua vasta ce o leaga de lume, pentru scriitor esential e sa patrunda cu ?ochiul lucid si uscat" pinza lucrurilor. Ochiul lui nu inregistreaza doar, ci si masoara si decanteaza, asa cum in situatiile de face-?-face , nelipsite din Memorii , confruntarea verbala si jocul social se rezolva din priviri. Care e imaginea epocii transfigurata de o astfel de vedere? Care e versiunea lui Constantin Toiu? Una intelectualizata, care apreciaza talentul si condamna abstract, care istoricizeaza si nu demonizeaza/idealizeaza. (Ioana Macrea-Toma)

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Memorii. Vol V: Vederi din Prepeleac
Cartea Memorii. Vol V: Vederi din Prepeleac in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Memorii. Vol V: Vederi din Prepeleac - Constantin Toiu" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Brando. Cantece invatate de la mama - Marlon Brando Robert Lindsey Urmatoarea carte recomandata din categoria Biografii / Memorialistica
Marlon Brando Robert Lindsey
56,99 lei
Manechin in doua lumi - Adriana Ikim Urmatoarea carte recomandata din categoria Biografii / Memorialistica
Adriana Ikim
31,82 lei
Enciclopedia loazelor - a rebelilor si altor genii - Jean-Bernard Pouy, Serge Bloch, Anne Blanchard Urmatoarea carte recomandata din categoria Biografii / Memorialistica
Jean-Bernard Pouy, Serge Bloch, Anne ...
44,17 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Biografii / MemorialisticaCarti recomandate din categoria Biografii / Memorialistica