MemoMed 2012

MemoMed 2012 - Dumitru Dobrescu
Pret: 80,75 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roMemoMed 2012
Comanda acum "MemoMed 2012 - Dumitru Dobrescu" de pe libraria ishop la pretul de 80,75 lei
Descriere carte:

MEMOMED 2012 este structurat in trei volume: volumul 1, Memorator de farmacologie alopata; volumul 2, Memorator de fitoterapie; volumul 3, Ghid farmacoterapic alopat si homeopat.

* * *

Aparitia MEMOMED 2012 reprezinta o noua premiera in literatura de specialitate, atat prin informatia actualizata cat si prin faptul ca, pentru prima data este integrat in lucrare un volum nou, dedicat fitoterapiei.

Ajuns la cea de-a 18-a editie, MEMOMED 2012 este realizat de un prestigios colectiv de autori, sub coordonarea domnului Academician Prof. Dr. docent Dumitru Dobrescu. MEMOMED 2012 este structurat in trei volume: volumul 1, Memorator de farmacologie alopata; volumul 2, Memorator de fitoterapie; volumul 3, Ghid farmacoterapic alopat si homeopat. Hotararea de a adauga un al treilea volum dedicat fitoterapiei are la baza conceperea domeniului medicamentului in toata complexitatea lui.

Memoratorul de farmacologie alopata, primul volum al lucrarii, este conceput sa acopere nevoia de informare a medicilor si farmacistilor, cu datele de uz curent privind medicamentele inregistrate din Romania. Este o editie revizuita si adaugita, cu informatii actualizate privind utilizarea corecta a medicamentelor Memoratorul de farmacologie alopata este intocmit pe structura farmacologica oferita de clasificarea ATC a medicamentelor, folosita ca document oficial de catre Organizatia Mondiala a Sanatatii.

Originalitatea celui de-al doilea volum, Memorator de fitoterapie, aflat la prima editie, consta in faptul ca materialul este structurat, pentru prima data in limba romana, conform cu clasificarea farmacologica a plantelor medicinale "Herbal ATC Index", adoptata de Organizatia Mondiala a Sanatatii si care este o reproducere, adaptata pentru plantele medicinale, a "ATC Index". Ca si terapia cu medicamente alopate (farmacoterapia alopata) si cea cu medicamente homeopate (farmacoterapia homeopata), care sunt ramuri ale farmacologiei alopate, respectiv homeopate, fitoterapia terapia cu plante medicinale - este ramura a farmacologiei plantelor medicinale.

Intocmirea Memoratorului de fitoterapie este o pledoarie pentru mentinerea plantelor medicinale in arsenalul terapeutic stiintific. Prezentarea comparativa a Memoratorului alopat cu cel de fitoterapie este un argument pentru a sustine utilitatea ambelor categorii de medicamente si folosirea lor in mod justificat.

Ghidul farmacoterapic alopat si homeopat, pe de alta parte, da ocazia specialistilor si nespecialistilor, sa consulte, comparativ, cele doua terapii, pentru largirea orizontului de tratamente ce pot fi prescrise in diferite afectiuni.

In noua editie a MEMOMED-ului, autorii aduc argumente teoretice si practice pentru a arata ca alopatia si homeopatia trebuie sa ocupe pozitii egale in domeniul medicamentului, iar farmacologia homeopata sa devina obiect de studiu in facultatile de profil, la egalitate cu farmacologia alopata.

MEMOMED 2012 este recomandat atat medicilor si farmacistilor cat si celor interesati de cunoasterea celor mai noi informatii si practici terapeutice.Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre MemoMed 2012
Cartea MemoMed 2012 in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "MemoMed 2012 - Dumitru Dobrescu" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Medicamentele medicului de familie - Barbu Cuparencu, Dafin Fior Muresanu Urmatoarea carte recomandata din categoria Farmacologie
Barbu Cuparencu, Dafin Fior Muresanu
36,24 lei
Ghid de farmacologie - Crin Marcean , Vladimir-Manta Mihailescu Urmatoarea carte recomandata din categoria Farmacologie
Crin Marcean , Vladimir-Manta Mihailescu
33,15 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
FarmacologieCarti recomandate din categoria Farmacologie