Medgidia, orasul de apoi

Medgidia, orasul de apoi - Cristian Teodorescu
Pret: 23,70 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roMedgidia, orasul de apoi
Comanda acum "Medgidia, orasul de apoi - Cristian Teodorescu" de pe libraria ishop la pretul de 23,70 lei
Descriere carte:
Pentru prima oara in literatura romana, cititorii isi pot scrie singuri romanul, pe masura ce aduna la un loc, cu sufletul la gura, nu doar povestile care il alcatuiesc, ci si firele invizibile care le leaga. Sint 103 nopti si zile ale locuitorilor tuturor oraselor de apoi.
Romanul este o savuroasa colectie de "istorii" individuale profilate pe fundalul agitat al anilor ?40 din secolul trecut, pret de zece ani de zbucium politic, dar si de viata, pur si simplu. In decorul tirgului dobrogean - care devine, in logica fictiunii, un centru al Lumii - se "filmeaza", cu maxima acuitate si fidelitate a imaginii, memorabile secvente din vremea Razboiului, a rebeliunii legionare ori a ocupatiei sovietice. Medgidia, orasul de apoi poate fi, la scara redusa, oricare oras de pe harta Romaniei, insufletit de pasiuni omenesti, de lupte politice, cu mize mai mici sau mai mari. Mersul implacabil al Istoriei se reflecta - amplificat pina la teroare sau, dupa caz, pina la grotesc - in oglinda biografiilor netrucate ale locuitorilor lui.  

"Cristian Teodorescu din Medgidia, de profesie croitor literar, a taiat o bucata din Dobrogea si a facut din ea un costum impecabil, asa cum se purta pe vremea marilor scriitori. Trebuie spus ca Dobrogea are stofa, iar cine nu stie nimic despre cum poti ramine fermecat de praful, apele, oamenii si de infinitele ei povesti, are acum o buna ocazie sa afle. Cele o suta de triburi ale Dobrogei fac impreuna un mic Babilon fratern si isi traiesc, netulburate, tihna de o mie de ani. Teodorescu a avut noroc si le-a fotografiat in secunda miraculoasa a copilariei lui. Dupa aceste imagini rare a cusut apoi o carte extraordinara, ajunsa la moda inca din tipar." (Doru Buscu )

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Medgidia, orasul de apoi
Cartea Medgidia, orasul de apoi in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Medgidia, orasul de apoi - Cristian Teodorescu" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Femei in ghips - Mircea Daneliuc Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura romana
Mircea Daneliuc
19,00 lei
Cafeneaua Pas-Parol - Matei Visniec Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura romana
Matei Visniec
33,20 lei
Levantul - Mircea Cartarescu Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura romana
Mircea Cartarescu
26,10 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura romanaCarti recomandate din categoria Literatura romana