Maturizarea personalitatii

Maturizarea personalitatii - Tiberiu Rudica
Pret: 26,55 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roMaturizarea personalitatii
Comanda acum "Maturizarea personalitatii - Tiberiu Rudica" de pe libraria ishop la pretul de 26,55 lei
Descriere carte:
Volumul trateaza una dintre temele de maxim interes ale psihologiei, personalitatea, examinind capacitatea individului de a-si descoperi propriile insusiri caracterologice si erorile in aprecierea de sine ce genereaza sentimente de inferioritate, comportamentul duplicitar, dar si anxietate si intreaga psihopatologie a personalitatii.  

"Cititorul va putea gasi tratate, in cuprinsul lucrarii de fata, aproape toate marile aspecte implicate in procesul maturizarii sociale si afectiv-morale a persoanei: dialogul cu sine insusi (atit de necesar realizarii unei autocunoasteri si aprecieri obiective a propriei personalitati), desprinderea de propriile scopuri egoiste si deschiderea fata de altul (operatii absolut necesare realizarii unei atitudini participative si cooperante), largirea continua a ariei intereselor si preocuparilor sociale, in vederea sporirii gradului de apartenenta sociala etc. Fibra de moralist a autorului ii permite sa surprinda sinuozitatile si contradictiile pe care o constiinta morala inca neformata sau deficitar structurata le prezinta in cadrul comportamentului social al persoanei." (Vasile Pavelcu)  

Cuprins: Personalitate si apreciere obiectiva de sine ? Conduita dominata de sentimentul acut de "inferioritate" si de "autoacuzare" ? Autenticitatea personalitatii. Critica comportamentului duplicitar ? "Simularea" si "disimularea" ? fenomene psihologice cu o profunda semnificatie morala ? Maturizarea sociala a personalitatii ? Trepte ale maturizarii omului ? Personalitatea din perspectiva psihopatologica ? Structuri de personalitate "accentuate" si "patologice"

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Maturizarea personalitatii
Cartea Maturizarea personalitatii in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Maturizarea personalitatii - Tiberiu Rudica" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Viata cotidiana in comunism - Adrian Neculau Urmatoarea carte recomandata din categoria Psihologie aplicata
Adrian Neculau
24,23 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Psihologie aplicataCarti recomandate din categoria Psihologie aplicata