Maturitatea - Responsabilitatea de a fi tu insuti

Maturitatea - Responsabilitatea de a fi tu insuti - Osho
Pret: 13,68 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roMaturitatea - Responsabilitatea de a fi tu insuti
Comanda acum "Maturitatea - Responsabilitatea de a fi tu insuti - Osho" de pe libraria ishop la pretul de 13,68 lei
Descriere carte:
Responsabilitatea de a fi tu insuti

In Occident, religia nu mai face parte din viata. In jurul varstei de patruzeci si doi de ani, fiecare occidental se confrunta cu probleme psihice. Apar mii de tipuri de nevroze si ulcere. Ulcerele sunt amprentele ambitiei. Omul ambitios face ulcer la stomac; ambitia musca, roade. Ambitiosul e foarte incordat, si cand mintea e incordata e incordat si stomacul, si atunci se roade. Daca ai ulcer, asta arata ca esti un om de succes. Daca n-ai ulcer, esti un amarat, viata ta e un esec, esti un ratat. Daca ai primul atac de cord in preajma varstei de patruzeci si doi de ani, esti un om de mare succes. Trebuie sa fii cel putin ministru, sau un industrias bogat, sau un actor renumit, altfel cum se explica atacul de cord? Atacul de cord este definitia succesului.

Toti oamenii de succes sufera atacuri de cord. Tot organismul lor e incarcat cu elemente toxice: ambitie, dorinta, viitor. Au trait atat de incordati incat incordarea a devenit stilul lor de viata, a ajuns un obicei adanc inradacinat.

La patruzeci si doi de ani, se produce un salt. Omul incepe sa se gandeasca la religie, la lumea cealalta. A mai ramas putin timp; cand sa mai ajunga la Dumnezeu, la nirvana, la iluminare? De aici teoria reincarnarii: Nu-ti fie frica. Te vei naste din nou, iar si iar, roata vietii se invarte intruna. Nu te teme, e destul timp sa evoluezi spiritual, sa te purifici.

Cand ai ambitii, e nevoie de timp. Iar dupa parerea mea, un om religios este cel care nu are nevoie de timp. El este eliberat aici si acum, ajunge la iluminare aici si acum. Omul religios nu are deloc nevoie de timp, caci religia nu cunoaste timp, ea se intampla aici si acum, nu depinde de trecut sau de viitor.


Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Maturitatea - Responsabilitatea de a fi tu insuti
Cartea Maturitatea - Responsabilitatea de a fi tu insuti in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Maturitatea - Responsabilitatea de a fi tu insuti - Osho" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Descopera forta din tine (vol. I) - Anthony Robbins Urmatoarea carte recomandata din categoria Psihologie motivationala
Anthony Robbins
30,00 lei
Aici si acum vol I - Osho Urmatoarea carte recomandata din categoria Psihologie motivationala
Osho
17,50 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Psihologie motivationalaCarti recomandate din categoria Psihologie motivationala