Matematica (M1). Manual pentru clasa a XI-a

Matematica (M1). Manual pentru clasa a XI-a - Mihai Baluna, Mircea Becheanu, Bogdan Enescu, Radu Gologan, Andrei Vernescu
Pret: 15,20 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roMatematica (M1). Manual pentru clasa a XI-a
Comanda acum "Matematica (M1). Manual pentru clasa a XI-a - Mihai Baluna, Mircea Becheanu, Bogdan Enescu, Radu Gologan, Andrei Vernescu" de pe libraria ishop la pretul de 15,20 lei
Descriere carte:
Lucrarea a fost avizata cu nr. 34735 din 19 august 2002 de catre Ministerul Educatiei si Cercetarii, pentru a fi utilizata ca material didactic auxiliar in invatamantul liceal.

Ce aduce nou acest text?

* Programa de matematica a clasei a XI-a este parcursa in intregime conform unui punct de vedere propriu al autorilor. Scopul principal al acestui format alternativ este utilizarea ca text paralel sau complementar pentru clasele cu profil de matematica in pregatirea concursurilor scolare.
* Prezentarea gradata a notiunilor si rezultatelor fara a exagera formalismul matematic prin punerea accentului pe aspectul intuitiv si geometric.
* Majoritatea paragrafelor cartii contin comentarii si exercitii ce indeamna cititorul spre folosirea programelor de calculator si spre intelegerea faptului ca acestea sunt construite pe baza unor rezultate matematice profunde.
* Aplicatiile si exercitiile sunt prezentate gradat, rezolvarea acestora constituind o buna pregatire pentru olimpiadele de matematica in care autorii au o vasta experienta.

Editura Curtea Veche are onoarea de a va prezenta formatul alternativ Matematica pentru clasa a XI-a , filiera M1 , avandu-i ca autori pe Mihai Baluna, Mircea Becheanu, Bogdan Enescu, Radu Gologan si Andrei Vernescu. Aceasta carte a fost scrisa respectandu-se curriculumul scolar si in ideea de a pune la dispozitia profesorilor si a elevilor din clasele cu profil de matematica sau informatica un text suplimentar, cu o viziune originala asupra modului in care sunt considerate notiunile noi si aparent abstracte de algebra liniara si analiza matematica. Punctul de vedere a fost acela ca simplificand prezentarea abstracta si urmand un limbaj intuitiv, faptele matematice devin naturale.
Modernitatea acestei carti cu caracter didactic consta si in legatura care se face in fiecare paragraf cu tehnicile de informatica utile si sugestive in invatarea si utilizarea oricaror tehnici matematice. Pachetele de programe usor accesibile, cum sunt Matematika, Maple, Matlab s.a., permit rezolvarea unor probleme si aplicatii numerice sau chiar formale. Majoritatea acestora contin subrutine pentru marea majoritate a tehnicilor de analiza matematica sau algebra liniara. Fiecare paragraf al cartii contine comentarii si exercitii pentru invatarea utilizarii unor astfel de programe.
Toate paragrafele sunt acoperite de aplicatii si exercitii, cele mai dificile fiind concepute pentru elevii ce se pregatesc in vederea admiterii la facultatile cu profil tehnic sau matematic si pentru cei ce tintesc spre rezultate speciale la olimpiade. Editura Curtea Veche are certitudinea ca el le va fi foarte util elevilor dumneavoastra si isi va dovedi eficienta cand il veti folosi in activitatea de predare.

Mihai Baluna - Profesor, Liceul "Mihai Viteazul", Bucuresti; in numeroase randuri conducator al lotului roman la olimpiadele internationale; autor al multor manuale si texte cunoscute de matematica.

Mircea Becheanu - Profesor, Universitatea Bucuresti, Facultatea de Matematica; organizator al olimpiadelor nationale de matematica; membru al comitetului de selectie a problemelor pentru Olimpiada Internationala de Matematica din Japonia 2003; autor de manuale si numeroase articole si lucrari in domeniul algebrei si geometriei algebrice; profesor invitat al multor universitati straine.

Bogdan Enescu - Profesor, Liceul "B. P. Hasdeu", Buzau; fost olimpic, de doua ori medaliat cu aur la O.I.M. (1977, 1978); autor al unor manuale, articole si probleme de concurs; coordonator al loturilor romane de elevi la concursurile internationale.

Radu Gologan - Cercetator, Institutul de Matematica al Academiei si profesor la Facultatea de Automatica, Bucuresti; doctor in matematica; fost olimpic; autor de tratate, manuale, lucrari stiintifice in domeniul analizei matematice si probleme de concurs; presedinte al comisiei nationale a olimpiadei de matematica 2002.

Andrei Vernescu - Universitatea din Targoviste; doctor in matematica; autor al unor manuale, carti si culegeri; lucrari stiintifice in domeniul analizei matematice; experienta didactica ca profesor la liceele "Mihai Viteazul" si "Tudor Vianu", Bucuresti.


Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Matematica (M1). Manual pentru clasa a XI-a
Cartea Matematica (M1). Manual pentru clasa a XI-a in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Matematica (M1). Manual pentru clasa a XI-a - Mihai Baluna, Mircea Becheanu, Bogdan Enescu, Radu Gologan, Andrei Vernescu" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Fizica(f1+f2) / rusu,traistaru - cls. a XI-a  - O. Rusu, C. Traistaru, L. Dinica, C. Gavrila Urmatoarea carte recomandata din categoria Clasa a XI-a
O. Rusu, C. Traistaru, L. Dinica, C. ...
21,85 lei
Teste Biologie Pentru Clasa  A Xi-a - MIHAIL Aurora, ALEXAN Victoria Urmatoarea carte recomandata din categoria Clasa a XI-a
MIHAIL Aurora, ALEXAN Victoria
13,41 lei
Literatura romana. Manual preparator pe baza manualelor alternative de clasa a XI-a - Catrinel Popa, Marinela Popa, Ion Popa Urmatoarea carte recomandata din categoria Clasa a XI-a
Catrinel Popa, Marinela Popa, Ion Popa
18,64 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Clasa a XI-aCarti recomandate din categoria Clasa a XI-a