Masca Mortii Rosii si alte povestiri

Masca Mortii Rosii si alte povestiri - Edgar Allan Poe
Pret: 56,95 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roMasca Mortii Rosii si alte povestiri
  • Autor: Edgar Allan Poe
  • Editura: Polirom
  • Colectia: Biblioteca Polirom. Clasici Universali
  • Categoria: Literatura clasica
  • ISBN: 978-973-46-2456-0
  • An aparitie: 2012
  • Numar de pagini: 776
  • Format carte: 130 x 200
Comanda acum "Masca Mortii Rosii si alte povestiri - Edgar Allan Poe" de pe libraria ishop la pretul de 56,95 lei
Descriere carte:
"Edgar Poe e subjugat, asemenea cuceritorilor si filosofilor, de dorinta irepresibila a unitatii; la el spiritualul se combina cu fizicul. S-ar putea spune ca Poe cauta sa aplice literaturii procesele filosofiei, iar filosofiei metodele algebrei. In aceasta constanta ascensiune catre infinit, uneori iti poti pierde respiratia. In acest gen de literatura aerul e la fel de rarefiat ca intr-un laborator. Aici vei vedea mereu glorificarea vointei care se apleaca asupra inductiei si analizei. S-ar parea ca Poe vrea sa uzurpe rolul profetilor si sa-si adjudece monopolul explicatiei rationale. Astfel, peisajele servind ca fundal febrilelor lui compozitii capata paloarea unor fantome. Poe, care arareori pare sa fi impartasit pasiunile altor oameni, schiteaza arbori si nori care sint aidoma arborilor si norilor dintr-un vis, sau, si mai bine, care se aseamana cu personajele lui stranii, la fel de adinc patrunse de un tremur supranatural si convulsiv." (Charles Baudelaire)  

"Poe isi alege, de regula, cea mai neobisnuita realitate, isi plaseaza eroul in cea mai inedita situatie, fizica sau psihologica, iar apoi descrie starea launtrica a acestui personaj cu o rara acuitate si cu un remarcabil realism. Mai mult, exista o trasatura in intregime a lui Poe, una care il deosebeste de oricare alt scriitor, anume vigoarea imaginatiei sale. Nu vreau sa spun ca fantezia lui ar intrece-o pe aceea a altor poeti, ci pur si simplu ca imaginatia lui e inzestrata cu o calitate pe care n-am intilnit-o la nici unul intr-o asemenea proportie: e vorba de forta detaliilor? Edgar Poe prezinta, in cel mai mic amanunt, intreg tabloul inchipuit, ori evenimentele, cu o plasticitate uluitoare, incit ajungi sa crezi in realitatea sau posibilitatea unui fapt care, in fond, nu s-a intimplat niciodata, si nici nu s-ar putea intimpla." (F.M. Dostoievski)

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Masca Mortii Rosii si alte povestiri
Cartea Masca Mortii Rosii si alte povestiri in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Masca Mortii Rosii si alte povestiri - Edgar Allan Poe" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Sartoris - William Faulkner Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura clasica
William Faulkner
37,99 lei
Sandra Belloni - George Meredith Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura clasica
George Meredith
31,41 lei
Fiul Lupului - London Jack Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura clasica
London Jack
12,00 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura clasicaCarti recomandate din categoria Literatura clasica