Marile manipulari din epoca moderna

Marile manipulari din epoca moderna - Bernard Raquin
Pret: 25,65 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roMarile manipulari din epoca moderna
Comanda acum "Marile manipulari din epoca moderna - Bernard Raquin" de pe libraria ishop la pretul de 25,65 lei
Descriere carte:
In ce consta propaganda? In a trezi admiratia, a provoca indignare, a starni compasiune, in a dezinforma, a genera emotii, a alunga ratiunea, a incita la deductii, pe scurt... in a manipula. Manipularea exista inca de la inceputuri, iar marile mituri se bazeaza pe minciuni.

Autorul propune in cartea de fata un florilegiu al catorva manipulari istorice iesite din comun, care au fost alese mai ales din secolul al XX-lea, pentru ca au meritul de a fi mai aproape de zilele noastre si de a fi inca prezente in memoria noastra. Astfel, constiinta noastra va avea motive sa se trezeasca!

Protocoalele Inteleptilor Sionului, prin care se demonstreaza complotul evreiesc mondial, au fost inventate integral, in anul 1864, de catre Maurice Joly. Germanii l-au manipulat pe Lenin in 1917. Reich-ul a beneficiat de ajutorul important al marilor industriasi germani si bancheri americani in perioada postbelica. Ben Laden a fost un instrument al americanilor in Afganistan impotriva sovieticilor; respins de puterea saudita, el a infiintat Al Qaida...

Ne oprim aici in ce priveste istoria, din care autorul mentioneaza, pe langa cele de mai sus, cateva zeci de exemple recente. Dar aceasta carte devine si mai interesanta atunci cand abordeaza noile forme de manipulare: cea a climei (mareea neagra, proiectul HAARP, razboaiele seismice, tsunami pe neasteptate...); cea a raspandirii drogurilor (de exemplu, Afganistanul "democratic"? care otraveste din nou lumea, spre deosebire de cel al talibanilor); unde este binele si unde este raul? cea a armelor parapsihologice menite influentarii creierului fiintelor umane, care se dezvolta fara incetare atat in domeniul militar, cat si in cel al medicinii, arbitrar si fara reguli etice...

Cum ne putem feri de aceste forme inspaimantatoare de manipulare, daca ele pot lua si calea undelor intr-un mod situat mai presus de perceptiile si constiinta omului?

Autorul nu vede alta cale decat cea a "libertatii"?. Inscrierea pe frontonul vietii noastre de zi cu zi a cuvintelor "spirit critic"?, "independenta mintii"? si "curiozitate"? devine, dupa aceasta lectura, la fel de vitala ca apa sau hrana.


Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Marile manipulari din epoca moderna
Cartea Marile manipulari din epoca moderna in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Marile manipulari din epoca moderna - Bernard Raquin" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Societatea monocroma - Amitai Etzioni Urmatoarea carte recomandata din categoria Politica
Amitai Etzioni
14,16 lei
Morala secreta a economistului - Albert O. Hirschman Urmatoarea carte recomandata din categoria Politica
Albert O. Hirschman
0,00 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
PoliticaCarti recomandate din categoria Politica