Marile asasinate

Marile asasinate - Luc Mary
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roMarile asasinate
  • Autor: Luc Mary
  • Editura: Pro Editura
  • Colectia:
  • Categoria: Politica
  • ISBN: 978-973-145-059-9
  • An aparitie: 0
  • Numar de pagini: 0
  • Format carte:
Comanda acum "Marile asasinate - Luc Mary" de pe libraria ishop la pretul de 31,35 lei
Descriere carte:
Luc Mary abordeaza aici o parte intunecata a istoriei: asasinatul politic, al carui obiectiv a fost intotdeauna sa grabeasca sau sa provoace o ruptura.

Incercand sa elucideze douazeci si doua de mari crime, care au doborat regi, presedinti, sefi de stat si de partide, mari-maestri sau episcopi, Luc Mary nu o face la intamplare. El incearca sa explice fracturile istorice si sa demonstreze ca eliminarea unor mari oameni a provocat intotdeauna evolutii imprevizibile. Si, deseori, istoria s-a intors contra asasinilor: astfel, Brutus, asasinandu-l pe Iuliu Cezar, a permis instaurarea imperiului, nu a Republicii. La fel, asasinarea lui Henric al III-lea a grabit urcarea unui protestant pe tronul Frantei. Si ce sa mai spunem de asasinarea lui Martin Luther King, care a accelerat punerea in practica a politicii de integrare rasiala! In schimb, disparitia brusca a lui Kleber a amplificat esecul expeditiei din Egipt, cea a lui Jaures a facut sa amuteasca una dintre putinele voci pacifiste in 1914, cea a lui Rasputin nu a salvat prabusirea tarismului...

Dezvaluind, prin aceasta abordare, motivele unor astfel de asasini, intelegem mai bine resorturile istoriei oamenilor, asistand la pedepsirea lor, deseori spectaculoasa, patrunzand in inima celor mai putin explorate mistere, a celor mai mari secrete de stat!

 

http://www.bookblog.ro/istorie/marile-asasinate/

http://tv.jurnalul.ro/articole/116086/marile-asasinate.html

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Marile asasinate
Cartea Marile asasinate in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Marile asasinate - Luc Mary" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Pentru Europa - Adrian Marino Urmatoarea carte recomandata din categoria Politica
Adrian Marino
0,00 lei
Constitutia Statelor Unite ale Americii - Catalin Avramescu Urmatoarea carte recomandata din categoria Politica
Catalin Avramescu
36,00 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
PoliticaCarti recomandate din categoria Politica