Marile Imposturi Ale Istoriei

Marile Imposturi Ale Istoriei - Mosse Claude
Pret: 29,00 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roMarile Imposturi Ale Istoriei
Comanda acum "Marile Imposturi Ale Istoriei - Mosse Claude" de pe libraria ishop la pretul de 29,00 lei
Descriere carte:
Marile imposturi ale istoriei este o carte bine-venita, caci Claude Mosse, apeland la arta povestitorului si la rigoarea istoricului, reia unele mituri din istoria noastra (Nero, Ioana d'Arc, Cristofor Columb, Cleopatra, Casanova, Lucretia Borgia) si inlocuieste imagini transmise noua cu piosenie de legenda cu fapte si personaje in contextul vremii lor. In urma acestui demers, infaptuit cu pasiune si onestitate, cititorul se vede pus fata in fata cu cateva surprize: Nero este reabilitat, Columb este demascat , Ioana d'Arc este tratata fara menajamente si ne apare mai putin impresionanta prin imperfectiunile ei, la urma urmei absolut omenesti. Continuandu-si periplul istoric, autorul se intreaba de ce sa fie asociata Lucretia Borgia cu crimele comise de clanul sau cand, de fapt, ea si-a consacrat o buna parte din viata pentru a se ingriji de saraci si de cei suferinzi cu o sfintenie demna de luat in seama. Cleopatra, o seducatoare indragostita careia Liz Taylor i-a imprumutat din frumusetea ei, nu a fost decat o prostituata cinica manata doar de dorinta de a domina Roma si Atena? Wilhelm Tell nu a fost decat un personaj de legenda pe care s-a intemeiat identitatea elvetiana? Oare Statele Unite ale Americii constituie intr-adevar o democratie?

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Marile Imposturi Ale Istoriei
Cartea Marile Imposturi Ale Istoriei in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Marile Imposturi Ale Istoriei - Mosse Claude" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
O Zi Pe Acest Pamant - Kunze Reiner Urmatoarea carte recomandata din categoria Nefiltrate
Kunze Reiner
3,27 lei
Cele Mai Mari 80 De Conspiratii Din Toate Timpurile - Vankin Jonathan, Whalen John Urmatoarea carte recomandata din categoria Nefiltrate
Vankin Jonathan, Whalen John
35,00 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
NefiltrateCarti recomandate din categoria Nefiltrate