Maranon sau Adevarata istorie a descoperirii Lumii Noi

Maranon sau Adevarata istorie a descoperirii Lumii Noi - Ruxandra Ivancescu
Pret: 42,70 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roMaranon sau Adevarata istorie a descoperirii Lumii Noi
Comanda acum "Maranon sau Adevarata istorie a descoperirii Lumii Noi - Ruxandra Ivancescu" de pe libraria ishop la pretul de 42,70 lei
Descriere carte:
Premiul pentru debut in roman pe anul 2008, oferit de filiala USR Alba-Hunedoara

Cititorul va gasi de toate in romanul masiv si dens al Ruxandrei Ivancescu: savuroasa proza de reconstituire istorica, intriga senzationala cu inserturi fantastice, reflectii discrete asupra modului in care (tocmai) se scrie un roman de aventuri, umor si ironie alaturi de gravitate si romantism; si, mai presus de toate, un epic alert, naucitor, care iti interzice sa lasi din mina cartea. Loviturile de teatru abunda, intrigile de la curtea Reginei Isabella a Spaniei se complica din ce in ce mai mult, mirajul unor tarimuri nebanuite agita, in Maranon , atit spiritele oamenilor Bisericii, cit si pe cele ale mirenilor. Asistam cu sufletul la gura la cele dintii explorari ale pamintului american si incercam sa ne imaginam ca vestitul Columb nu e adevaratul descoperitor al Lumii Noi, ci un simplu impostor, uzurpator al drepturilor unor eroi ramasi pina azi necunoscuti?

O pofta sadoveniana de a povesti. Si nu orice poveste, ci chiar povestea adevarata a descoperirii Americii. Adevarata pentru ca, de fapt, Columb - cam ageamiu si cam poltron - nu e decit profitorul gloriei, nu descoperitorul. Cine sint adevaratii descoperitori si prin ce peripetii au trecut ei se poate afla din romanul de debut al Ruxandrei Ivancescu, inca un critic trecut la artele fictiunii. Un roman de aventuri, picaresc, in stilul - admirabil asimilat - al vechii arte narative si a carui poetica e rezumata in laitmotivul ?povestea e calea". Exotism, mister, magie, suspans la tot pasul. Plus culoare locala. De fapt, culori, pentru ca umblam, cu romanul Ruxandrei, prin mai multe lumi. O poveste cu adevarat ?extraordinara". (Al. Cistelecan)

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Maranon sau Adevarata istorie a descoperirii Lumii Noi
Cartea Maranon sau Adevarata istorie a descoperirii Lumii Noi in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Maranon sau Adevarata istorie a descoperirii Lumii Noi - Ruxandra Ivancescu" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Cismigiu & Comp. - Bajenaru Grigore Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura romana
Bajenaru Grigore
14,25 lei
Culoarea norocului - Anca Fusariu Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura romana
Anca Fusariu
20,61 lei
Lindenfeld - Ioan T. Morar Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura romana
Ioan T. Morar
22,32 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura romanaCarti recomandate din categoria Literatura romana