Manual de inteligenta emotionala. Teorie, dezvoltare, evaluare si aplicatii in viata de familie, la scoala si la locul de munca

Manual de inteligenta emotionala. Teorie, dezvoltare, evaluare si aplicatii in viata de familie, la scoala si la locul de munca - Reuven Bar-On, James D.A. Parker (coordonatori)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roManual de inteligenta emotionala. Teorie, dezvoltare, evaluare si aplicatii in viata de familie, la scoala si la locul de munca
Comanda acum "Manual de inteligenta emotionala. Teorie, dezvoltare, evaluare si aplicatii in viata de familie, la scoala si la locul de munca - Reuven Bar-On, James D.A. Parker (coordonatori)" de pe libraria ishop la pretul de 36,10 lei
Descriere carte:
Inteligenta emotionala si sociala, dupa modelul lui Bar-On, consta intr-o serie de aptitudini emotionale, personale si sociale ce influenteaza capacitatea generala a unui individ de a face fata cu bine solicitarilor si presiunilor cotidiene; inteligenta emotionala se traduce prin capacitatea fundamentala de a constientiza, de a intelege, de a controla si de a exprima in mod eficient emotiile.

Pana la data publicarii Manualului de inteligenta emotionala, n-a existat niciun material comprehensiv si exhaustiv pe acest subiect. Reuven Bar-On, cel care a brevetat termenul de inteligenta emotionala, "EQ", si a dezvoltat primul test care evalueaza acest tip de inteligenta, a strans laolalta, impreuna cu James D.A. Parker, mai multi cercetatori, academicieni si practicieni de prestigiu, pentru a da nastere acestei lucrari remarcabile si indispensabile pentru cei care isi doresc sa afle mai multe despre inteligenta emotionala.

Manualul de inteligenta emotionala este singura lucrare de anvergura dedicata studiului inteligentei emotionale, cuprinzand delimitari conceptuale si clasificari, precum si diferite studii desfasurate prin prisma mai multor orientari teoretice. Capitolele din volumul de fata se completeaza in demersul clarificarii teoriei si ofera un instrumentar larg de teste care evalueaza inteligenta emotionala in corelatie cu alte concepte relevante.

Gratie caracterului ei interdisciplinar si a gamei extinse de metode de cercetare prezentate, aceasta carte, un veritabil tratat de inteligenta emotionala, se adreseaza atat psihologilor in formare, cat si oamenilor de afaceri, cadrelor didactice, clinicienilor, specialistilor din psihologia muncii, psihiatrilor, dar si tuturor celor interesati sa descopere cum influenteaza inteligenta emotionala starea de bine a individului, eficacitatea sa in planurile personal si profesional si cum putem contribui la dezvoltarea acesteia.

Dr. Reuven Bar-On este psiholog clinician, doctor in psihologie, profesor la Facultatea de Medicina din cadrul Universitatii Statului Texas, inventatorul termenului emotional quotient (EQ coeficientul de inteligenta emotionala) si creatorul primului test de inteligenta emotionala publicat vreodata.

Expert recunoscut pe plan international si pionier in domeniul inteligentei emotionale, doctorul Bar-On este fondatorul Institutului de Inteligenta Aplicata din Danemarca si membru al Consortiului pentru Cercetari asupra Inteligentei Emotionale din cadrul Universitatii Rutgers.

Lucrarile lui Reuven Bar-On au fost indelung mediatizate in presa scrisa si audio-vizuala, precum si in publicatii de specialitate si enciclopedii. Rezultatele cercetarilor sale in domeniul inteligentei emotionale au revolutionat psihologia prin descoperiri importante, precum legatura directa dintre coeficientul de inteligenta si performanta in cadrul armatei si in identificarea si prezicerea trasaturilor de leadership in cadrul companiilor corporatiste.

Reuven Bar-On este implicat intr-un proiect de cercetare pentru programul Human Resources Development, desfasurat in Canada pe o perioada de 25 de ani si pe un esantion de 23.000 de tineri, avand ca scop determinarea legaturii dintre inteligenta emotionala si factorii cognitivi, biomedicali, sociali si educationali. Acest proiect este primul studiu de o asemenea anvergura, menit sa stabileasca modul de dezvoltare al inteligentei emotionale, precum si factorii determinanti ai acesteia.

Reuven Bar-On a fost nominalizat la titlul de doctor honoris causa din partea Universitatii din Pretoria (Africa de Sud), gratie contributiei sale valoroase in domeniul inteligentei emotionale.

Dr. James D.A. Parker este profesor de psihologie la Universitatea Trent din Ontario, Canada. A obtinut doctoratul in psihologie la Universitatea York din Ontario in anul 1991, iar in urmatorii trei ani a fost cercetator stiintific in cadrul Catedrei de Psihiatrie a Universitatii din Toronto. A publicat peste 100 de articole, cele mai multe axate pe relatia dintre emotii si sanatate.

Este coautorul Inventarului de Coping pentru Evenimente Stresante (CISS), o metoda de evaluare a diferitelor stiluri de coping. De asemenea, este coautorul Inventarului Bar-On de Masurare a Coeficientului Emotional, varianta pentru adolescenti (EQ-i: YV), publicat in anul 2000 si reprezentand primul instrument de masurare a coeficientului respectiv pentru copii si adolescenti.

A colaborat la scrierea unei lucrari de referinta, Disorders of Affect Regulation: Alexithymia in Medical and Psychiatric Illness, care a aparut in 1997 la Cambridge University Press.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Manual de inteligenta emotionala. Teorie, dezvoltare, evaluare si aplicatii in viata de familie, la scoala si la locul de munca
Cartea Manual de inteligenta emotionala. Teorie, dezvoltare, evaluare si aplicatii in viata de familie, la scoala si la locul de munca in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Manual de inteligenta emotionala. Teorie, dezvoltare, evaluare si aplicatii in viata de familie, la scoala si la locul de munca - Reuven Bar-On, James D.A. Parker (coordonatori)" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Secretul magnetului inimii - Ruediger Schache Urmatoarea carte recomandata din categoria Psihologie motivationala
Ruediger Schache
27,55 lei
Calea implinirii personale - Todd Duncan Urmatoarea carte recomandata din categoria Psihologie motivationala
Todd Duncan
20,90 lei
Puterea Concentrarii - Jack Canfield,mark Victor Hansen,les Hewitt Urmatoarea carte recomandata din categoria Psihologie motivationala
Jack Canfield,mark Victor Hansen,les ...
17,50 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Psihologie motivationalaCarti recomandate din categoria Psihologie motivationala