Manifestele futurismului

Manifestele futurismului - Filipo Tommaso Marinetti
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roManifestele futurismului
Comanda acum "Manifestele futurismului - Filipo Tommaso Marinetti" de pe libraria ishop la pretul de 27,55 lei
Descriere carte:
Primul manifest futurist al lui Filippo Tommaso Marinetti reprezinta inceputuI absolut al Avangardei pe care o numim "istorica" si care s-a manifestat mai devreme sau mai tarziu in toata Europa si in aproape toate domeniile culturii: in poezie, in teatru, in cinema, in muzica, in arhitectura. Futurismul a aruncat in aer atat sentimentalismul romantic, cat si idealul "puritatii" estetice, a schimbat radical atitudinea artistului in fata lumii. Dincolo de negatia - bombastica si catusl de putin eficienta - a traditiei, a largit enorm sfera obiectelor artistice, a abordat nu numai teme, ci si tehnici cu totul noi, a extins aria sonoritatilor tratand zgomotele ca pe niste noi timbruri muzicale etc. Libertatile pe care si le-au luat avangardistii de pretutindeni sunt insa de neimaginat fara "cuvintele in libertate" ale lui Marinetti. Spre a marca acest centenar al futurismului, Editura ART a tinut sa publice - pentru prima data in romaneste - aproape toate manifestele marinettiene (inclusiv cele scrise in colaborare) intr-un volum conceput, tradus (si introdus) de Emilia David Drogoreanu, reputata cercetatoare a fenomenului avangardist european, autoare a unor lucrari precum Influente ale futurismului italian asupra avangardei romanesti. Sincronie si specificitate (2004), Futurismo, dadaismo e avanguardia romena. Contaminazioni fra culture europee (1909-1930) (2006), Interventismo e anti-interventismo nelle produzioni grafico-tipografiche del Futurismo e del Dadaismo (2009).

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Manifestele futurismului
Cartea Manifestele futurismului in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Manifestele futurismului - Filipo Tommaso Marinetti" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Iasi. Orasul din inima - Liviu Rusu, Olga Rusu, Lucian Vasiliu, Iolanda Vasiliu Urmatoarea carte recomandata din categoria Arta
Liviu Rusu, Olga Rusu, Lucian Vasiliu...
0,00 lei
Leonardo - *** Urmatoarea carte recomandata din categoria Arta
***
47,41 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
ArtaCarti recomandate din categoria Arta