Managementul riscului bancar

Managementul riscului bancar - Leonardo Badea , Adela Socol , Violeta Dragoi , Imola Driga
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roManagementul riscului bancar
Comanda acum "Managementul riscului bancar - Leonardo Badea , Adela Socol , Violeta Dragoi , Imola Driga" de pe libraria ishop la pretul de 55,10 lei
Descriere carte:
Lucrarea de fata se circumscrie unei preocupari a noastra, manifestata in domeniul managementului riscului si in special al celui caracteristic activitatii bancare. Analiza riscului impune o paleta vasta de instrumente, iar interpretarile rezultatelor sunt foarte sensibile la modificarile mediului economic extern, in special cel european.

Dorinta exprimata a noastra a fost de a prezenta, intr-o maniera analitica, modul in care se poate realiza gestiunea riscului bancar, tinand cont de practica internationala in domeniu, pentru a reusi sa structuram un algoritm de lucru necesar atat specialistilor din domeniul bancar, ca si material spre reflectie in vederea imbunatatirii dimensiunii practice a activitatii lor pornind de la considerente teoretice si de bune practici, cat si a studentilor de la masterat, doritori sa simuleze in cadrul lucrarilor practice gestiunea riscului bancar, in vederea insusirii tehnicilor de baza necesare unui bun specialist.

Demersul a pornit de la abordarea teoriilor financiare privite in evolutie, referitoare la riscurile si performantele financiare, care  s-au concretizat intr-o serie de judecati de valoare ce au imbracat mai multe forme si denumiri, incepand cu scoala clasica pana in prezent, fiecare dintre acestea reprezentand un pas in descifrarea managementului bancar si a rolului acestuia  in  dezvoltarea activitatii bancare.

O prezentare a continutului managementului performantelor globale in stransa legatura cu riscurile asociate a devenit astfel de maxima necesitate, ca si analiza sintetica a caracteristicilor sistemului bancar din Romania. Analiza riscurilor semnificative in cadrul sistemului bancar din Romania, a indicatorilor ce se pot calcula s-a realizat printr-o imbinare a notiunilor teoretice cu cele practice  pentru a permite o radiografie a starii de fapt, dar si de a da sugestii  in vederea imbunatatirii si perfectionarii activitatii bancare.

      Sensibilitatea mediului economic actual ne face sa tratam cu destul de mare prudenta (o conduita caracteristica managerului activitatii bancare) analiza mediului international, fiind insa de acord cu doua mari axiome: prima se refera la faptul ca bancile vor avea de-a lungul timpului, si aici facem o predictie, un rol foarte important in activitatea umana, a doua ca in mod cert functiile bancilor viitorului vor fi mult diferite, in sensul multiplicarii acestora, fata de cele actuale. 

Desi suntem un adepti ai ideii ca banii nu vor disparea (in special datorita efectelor psihologice asupra inconstientului uman), nu putem sa nu citam din Alvin si Heidi Toffler: ?Economia viitorului este oarecum diferita. Vezi tu, in viitor, banii nu exista in secolul al XXIV-lea. Asa spune capitanul navei Entreprise, Jean-Luc Picard, in filmul stiintifico-fantastic Start Treak: First Contact. Pana atunci s-ar putea sa nu mai existe nici capitalismul, iar disparitia sa ar putea surveni cu mult inaintea anului 2300." - Autorii 

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Managementul riscului bancar
Cartea Managementul riscului bancar in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Managementul riscului bancar - Leonardo Badea , Adela Socol , Violeta Dragoi , Imola Driga" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
MOTIVAREA ANGAJATILOR - David Sirota, Louis A. Mischkind, Michael Meltzer Urmatoarea carte recomandata din categoria Management
David Sirota, Louis A. Mischkind, Mic...
37,91 lei
Eficienta In 7 Trepte Sau Un Abecedar Al Intelepciunii -  COVEY Stephen R., Trad. ARGINTESCU-AMZA Gina Urmatoarea carte recomandata din categoria Management
COVEY Stephen R., Trad. ARGINTESCU-A...
17,91 lei
Cat De Plina Ti-e Galeata? - Tom Rath, Donald O. Clifton Urmatoarea carte recomandata din categoria Management
Tom Rath, Donald O. Clifton
26,91 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
ManagementCarti recomandate din categoria Management