Mafia S.A. 100 de ani de Cosa Nostra

Mafia S.A. 100 de ani de Cosa Nostra - Eric Frattini
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roMafia S.A. 100 de ani de Cosa Nostra
  • Autor: Eric Frattini
  • Editura: Tritonic
  • Colectia: Studii de securitate
  • Categoria: Istorie
  • ISBN: 978-973-733-359-9
  • An aparitie: 2009
  • Numar de pagini: 360
  • Format carte: 14 x 20,5 cm
Comanda acum "Mafia S.A. 100 de ani de Cosa Nostra - Eric Frattini" de pe libraria ishop la pretul de 42,75 lei
Descriere carte:
In ultimele decenii ale secolului al XIX-lea, odata cu marile valuri de imigranti italieni, in Statele Unite a patruns si una dintre cele mai mari si influente organizatii criminale, Mafia italiana. Si pentru Cosa Nostra America a reprezentat taramul tuturor posibilitatilor; tentaculele ei au patruns rapid in toate domeniile vietii americane: au cucerit jocurile de noroc, sindicatele, cluburile de noapte, porturile, cazinourile, importurile si exporturile diferitelor bunuri, colectarea gunoiului, distributia de tutun, producerea si distribuirea alcoolului, lumea cinematografiei, mass-media si chiar lumea politica. Nasii Mafiei au devenit rapid capi ai unor afaceri ilegale profitabile precum traficul de droguri, prostitutia, furtul de masini, spalarea banilor, santajul, extorsiunea, si nu se dadeau in laturi de la asasinarea celor care ii impiedicau sa-si castige zecile de milioane de dolari. In 1976, fiecare cetatean american platea Cosei Nostra doi centi in oricare operatiune zilnica pe care o realiza. De la a schimba o simpla fereastra, afacere aflata sub controlul familiei Gambino, a cumpara o paine, familia Lucchese controland distributia cuptoarelor si familia Bonanno pe cea a fainii, a merge la cinema si a plati un bilet, familia din Los Angeles controland sindicatele cinematografice, precum si cea mai mare parte a salilor de cinema, a bea un pahar in orice bar din Statele Unite, familiile din Chicago, Denver si Cleveland controland cea mai mare parte a distributiei bauturilor alcoolice, [...] la a manca un simplu fil?, familia Gambino si familia Colombo dominand distributia de carne in marile spatii comerciale. Mafia, S.A. 100 de ani de Cosa Nostra nu reprezinta numai o lectura fascinanta despre lupta pentru putere economica, asasinate, milioane de dolari si personaje celebre precum Frank Sinatra, Al Capone, Marylin Monroe, Vito Genovese, John Fitzgerald Kennedy, Jimmy Hoffa sau Robert Kennedy, ci, mai ales, intreaga istorie bine documentata a unui fenomen marcant al lumii americane. Oricare ar fi denumirea ei, Mafia, Cosa Nostra, Sindicatul, Crima Organizata, Fratia, Uniunea, Biroul (Mafia din Noua Anglie), Echipa (Mafia din Chicago), Bratul (Mafia din Buffalo) sau Combinatia (Mafia din Cleveland), aceasta organizatie criminala este reala. La fel sunt si personajele si evenimentele pe care Mafia, S.A. 100 de ani de Cosa Nostra le relateaza.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Mafia S.A. 100 de ani de Cosa Nostra
Cartea Mafia S.A. 100 de ani de Cosa Nostra in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Mafia S.A. 100 de ani de Cosa Nostra - Eric Frattini" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Imperiul haosului  - Alain Joxe Urmatoarea carte recomandata din categoria Istorie
Alain Joxe
13,96 lei
Marturie si document. Volumul II (trei parti) - Constantin Ticu Dumitrescu Urmatoarea carte recomandata din categoria Istorie
Constantin Ticu Dumitrescu
65,55 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
IstorieCarti recomandate din categoria Istorie