Maestrii picturii

Maestrii picturii -  Larousse
Pret: 59,90 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roMaestrii picturii
  • Autor: Larousse
  • Editura: Rao
  • Colectia: Colectia de arta
  • Categoria: Arta
  • ISBN: 973-7932-24-2
  • An aparitie: 2004
  • Numar de pagini: 336
  • Format carte: Ilustrat, 145 x 250 mm
Comanda acum "Maestrii picturii -  Larousse" de pe libraria ishop la pretul de 59,90 lei
Descriere carte:
Lucrarea prezinta 73 de maestri ai picturii occidentale, din Evul Mediu pina in secolul XX, de la Cimabue la Warhol, care s-au aflat in fruntea unor miscari (Carracci, Rubens, Delacroix, Monet, Picasso) ori s-au manifestat ?solitar? (Bruegel, Lotto, La Tour, Vel?zquez, Vermeer, Rembrandt, Chardin, Manet, C?zanne, van Gogh, Bacon, in special).

? O SINTEZA INTRODUCTIVA descrie in citeva rinduri personalitatea pictorului, ii contureaza opera si caracteristicile stilistice care fac din el un maestru.

? Un PARCURS BIOGRAFIC prezinta etapele mari, momentele-cheie ale vietii pictorului si principalele sale opere.

? DEMERSUL SI CARACTERISTICILE PICTURALE amintesc subiectele, formatul, suportul, tehnicile preferate de artist, principalii sai comanditari, calatoriile si influentele artistice pe care le-a asimilat, precum si demersul stilistic si plastic al operei si evolutia sa.

? UN MARE MAESTRU reia criteriile care fac din artistul ales un maestru: succesul in timpul vietii sau redescoperirea lui; ruptura stilistica sau adincirea si singularitatea unui stil: inventia sau reinnoirea in subiect, compozitie, plastica (culoare, lumina, factura), tehnica, teme dominante.

? OPERELE CARACTERISTICE prezinta numarul de opere pictate de maestru (desenul si gravura nu sunt enumerate), lucrarile importante si mai ales semnificative pentru evolutia sa artistica.

? Pentru fiecare artist sunt reproduse una pina la trei opere. Reprezentative pentru evolutia stilistica a artistului o data cu atingerea maturitatii (de exemplu, perioada albastra sau cea roz ale lui Picasso se estompeaza in fata cubismului), ele sunt lamuritoare asupra demersului plastic.

? O BIBLIOGRAFIE propune citeva lucrari de referinta: cataloage de expozitii, cataloage raisonn?s, monografii si scrieri ale pictorilor.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Maestrii picturii
Cartea Maestrii picturii in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Maestrii picturii - Larousse" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Isme - sa intelegem arta - Stephen Little Urmatoarea carte recomandata din categoria Arta
Stephen Little
40,84 lei
De la moarte pina-n zori - Thomas Wolfe Urmatoarea carte recomandata din categoria Arta
Thomas Wolfe
42,70 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
ArtaCarti recomandate din categoria Arta