Maestri si discipoli

Maestri si discipoli - George Steiner
Pret: 26,10 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roMaestri si discipoli
  • Autor: George Steiner
  • Editura: Humanitas
  • Colectia: Seria de autor George Steiner
  • Categoria: Filosofie
  • ISBN: 978-973-50-2908-1
  • An aparitie: 2011
  • Numar de pagini: 176
  • Format carte: 13 x 20 cm
Comanda acum "Maestri si discipoli - George Steiner" de pe libraria ishop la pretul de 26,10 lei
Descriere carte:
George Steiner, una dintre cele mai puternice voci ale reflectiei umaniste contemporane. Erudit de o impresionanta cuprindere interdisciplinara, George Steiner (n. 1929) este una dintre cele mai puternice voci ale reflectiei umaniste contemporane. Cele peste treizeci de volume pe care le-a publicat, cronicile aparute in periodice de mare autoritate si prelegerile tinute la universitati de prestigiu contureaza profilul complex al unui intelectual interesat deopotriva de critica literara, de analiza fenomenului lingvistic si de istoria si teoria culturii.

"Ne dam foarte rar un pas inapoi ca sa meditam la minunile transmiterii de cunostinte, la sursele falsitatii, la ceea ce as numi, in lipsa unei definitii mai precise si mai concrete, misterul predarii. Ce anume indreptateste pe cineva sa predea unei alte fiinte omenesti, care este izvorul autoritatii? Si invers: care sunt principalele tipuri de reactii ale invataceilor? Problema a devenit foarte sensibila in climatul libertin din zilele noastre. Aura charismatica a dascalului inspirat, legenda personalitatii ce se manifesta in actul pedagogic vor dainui cu siguranta, desi domeniile in care ele se aplica par sa se restranga din ce in ce mai mult. Structura patriarhala, inerenta relatiei Maestru-discipol, pierde teren. Se poate spune ca traim intr-o epoca a ireverentei. Admiratia nu mai e la moda. Dar o societate precum aceea a profitului nelimitat, care nu-si onoreaza dascalii, este o societate slabita." (George STEINER)

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Maestri si discipoli
Cartea Maestri si discipoli in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Maestri si discipoli - George Steiner" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Intalnire in jurul unei palme Zen - Gabriel Liiceanu, Gabriel Cercel, Razvan Luscov Urmatoarea carte recomandata din categoria Filosofie
Gabriel Liiceanu, Gabriel Cercel, Raz...
44,91 lei
Despre miza gandirii - Heidegger Martin Urmatoarea carte recomandata din categoria Filosofie
Heidegger Martin
17,10 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
FilosofieCarti recomandate din categoria Filosofie