MELCUL PE POVARNIS

MELCUL PE POVARNIS - STRUGATKI, Arkadi; STRUGATKI, Boris
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roMELCUL PE POVARNIS
Comanda acum "MELCUL PE POVARNIS - STRUGATKI, Arkadi; STRUGATKI, Boris" de pe libraria ishop la pretul de 18,05 lei
Descriere carte:
MELCUL PE POVARNIS este considerat in mod unanim de critica si de public drept cel mai bun roman al fratilor Strugatki. Popularitatea sa a crescut si mai mult in urma acuzatiilor aduse regizorului James Cameron, creatorul Avatarului, de catre fanii celor doi scriitori rusi, ca s-ar fi inspirat din aceasta scriere in realizarea blockbusterului sau. Insa cele doua creatii n-au nimic in comun, in afara unei asemanari de decor, dupa cum a aratat chiar Boris Strugatki intr-un interviu recent si dupa cum vor putea descoperi cititorii insisi inca de la primele pagini: nimic din optimismul si rezolvarile factice ale productiilor hollywoodiene nu se gaseste in acest roman. Ba dimpotriva: scris in 1965, adica in perioada imediat urmatoare asa-numitului dezghet, perioada in care autoritatile sovietice revenisera la practici staliniste, romanul este marcat de un pesimism adanc in ce priveste soarta speciei umane. Dar nu si de fatalism, caci nota in care se incheie romanul este una ce lasa o scanteie de speranta, mica, dar totusi o speranta.

MELCUL PE POVARNIS se afla la prima transpunere in limba romana, in versiunea excelentului traducator Valerian Stoicescu, semnatar si al altor traduceri remarcabile din opera fratilor Strugatki, si este urmata de o postfata a scriitorului Liviu Radu, un bun cunoscator al fenomenului science-fiction.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre MELCUL PE POVARNIS
Cartea MELCUL PE POVARNIS in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "MELCUL PE POVARNIS - STRUGATKI, Arkadi; STRUGATKI, Boris" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Adancurile Cerului - Vernor Vinge Urmatoarea carte recomandata din categoria Science Fiction / Fictiune
Vernor Vinge
57,51 lei
Apropierea Furtunii - Alan Dean Foster Urmatoarea carte recomandata din categoria Science Fiction / Fictiune
Alan Dean Foster
20,00 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Science Fiction / FictiuneCarti recomandate din categoria Science Fiction / Fictiune