Lupta de clasa

Lupta de clasa - Raymond Aron
Pret: 14,72 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roLupta de clasa
  • Autor: Raymond Aron
  • Editura: Polirom
  • Colectia: Opus
  • Categoria: Politica
  • ISBN: 973-683-281-3
  • An aparitie: 1999
  • Numar de pagini: 264
  • Format carte: 147 x 205 mm
Comanda acum "Lupta de clasa - Raymond Aron" de pe libraria ishop la pretul de 14,72 lei
Descriere carte:
Lupta de clasa constituie continuarea celor Dix-huit le?ons sur la societe industrielle, pe care Raymond Aron le-a sustinut la Universitatea din Sorbona. Daca in cele optsprezece prelegeri sociologul francez analizeaza trasaturile comune ale tipurilor sovietic si occidental, de aceasta data atentia sa se indreapta asupra grupurilor sociale si asupra categoriilor conducatoare in societatile sovietica si occidentala. Raymond Aron arata in ce sens exista sau nu o lupta intre clasele sociale din interiorul celor doua sisteme, fapt de natura sa ii intrige, pe de o parte, pe dogmatici si sa ii educe, pe de alta parte, pe aceia care cauta sa inteleaga lumea ca subiect al transformarilor impuse de ei insisi.

Cuprins: Rememorare si perspective ? Conceptia marxista asupra claselor ? Doua definitii ale claselor ? Definitii, anchete, probleme ? Clasele in societatile capitaliste ? Interes de clasa si lupta de clasa ? Relatiile de clasa in societatea sovietica ? De la clase sociale la puterea politica ? Elita divizata si elita unificata ? O comparare a claselor conducatoare ? Tendintele evolutiei sociale ? De la lupta de clasa la satisfactia disputei ? Distinctii obiective, distanta sociala, constiinta de clasa ? Clasele si mobilitatea sociala ? De la mobilitatea sociala la circulatia elitelor ? Viitorul categoriilor conducatoare in Occident ? Observatii asupra evolutiei regimului sovietic ? Viitorul categoriilor conducatoare ?n Uniunea Sovietica

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Lupta de clasa
Cartea Lupta de clasa in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Lupta de clasa - Raymond Aron" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Curs de stiinta politica - Gianfranco Pasquino Urmatoarea carte recomandata din categoria Politica
Gianfranco Pasquino
23,75 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
PoliticaCarti recomandate din categoria Politica