Luka si Focul Vietii

Luka si Focul Vietii - Salman Rushdie
Pret: 37,95 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roLuka si Focul Vietii
  • Autor: Salman Rushdie
  • Editura: Polirom
  • Colectia: Biblioteca Polirom. Seria de Autor ?salman Rushdie?
  • Categoria: Literatura universala
  • ISBN: 978-973-46-1830-9
  • An aparitie: 2010
  • Numar de pagini: 256
  • Format carte: 130 x 200
Comanda acum "Luka si Focul Vietii - Salman Rushdie" de pe libraria ishop la pretul de 37,95 lei
Descriere carte:
Cea mai recenta carte a lui Salman Rushdie, tradusa in limba romana la numai citeva luni de la aparitia editei originale .  

Luka si Focul Vietii este o continuare a basmului Harun si Marea de Povesti si a fost scris, la rindu-i, tot pentru unul din fiii sai. Atunci cind renumitul povestitor Rasid Khalifa, Sahul de Blah, cade intr-un somn malefic, prada unui blestem, fiul sau cel mic, Luka, porneste cu indirjire intr-o expeditie in Lumea Magica, pentru a fura Focul Vietii, singurul care il poate readuce la viata pe iubitul sau parinte. El este insotit in calatoria lui de un ciine si un urs de circ, cutu Ursu si ursul Cutu, de un misterios si adesea inspaimintator dublu al tatalui sau, Tatanonimul, iar pe parcursul cautarii sale, in care ploua cu peripetii fascinante, apar numeroase alte personaje magice si mitologice, de la fermecatoarea Insultana de Zel pina la titanul Prometeu, un alt Hot al Focului. Scrisa cu acelasi talent si aceeasi verva care l-au consacrat pe Rushdie, Luka si Focul Vietii este o carte cuceritoare, un basm modern si o lectura pasionanta.  

O sarbatoare a artei povestirii, un potential preambul la cartea pe care se spune ca o scrie Rushdie despre propria lui adormire impusa si o lectura delicioasa, plina de verva si culoare. ( Kirkus Review )  

Odata cu aparitia volumului Luka si Focul Vietii , situatia este clara: povestitorul s-a intors. Si in ce fel...! S-a intors cu o poveste despre iubire poate nu tocmai cea la care v-ati astepta, dar tocmai acestea sint cele mai reusite, nu-i asa?( Amrita Tripathi )  

Pe linga uimirea stirnita de formidabilul pusti ce avanseaza pas cu pas pe traseul sinuos al povestii, cartea ilustreaza cu maiestrie momentul cind adultii ii farmeca pe copii comportindu-se ei insisi ca niste copii... ( The Guardian )  

Aventurile lui Luka, eroul ce traverseaza Virtejul de Nescapat si Suvoaiele de Povesti, sint intocmite dupa tiparul din O mie si una de nopti . ( The Telegraph )  

Odata ce ajungem sa le folosim tot timpul, din nume nu ramin decit sunetele: etimologia lor e pierduta pe vecie sub praful obisnuintei, asa cum se intimpla cu mai toate minunile lumii. (Salman Rushdie)

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Luka si Focul Vietii
Cartea Luka si Focul Vietii in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Luka si Focul Vietii - Salman Rushdie" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Henry si June - Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
21,60 lei
Jurnal in piatra - Carol Shields Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Carol Shields
29,70 lei
Clopotele - Richard Harvell Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Richard Harvell
37,91 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura universalaCarti recomandate din categoria Literatura universala