Ludovic Spiess

Ludovic Spiess - Costin Popa
Pret: 76,00 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roLudovic Spiess
Comanda acum "Ludovic Spiess - Costin Popa" de pe libraria ishop la pretul de 76,00 lei
Descriere carte:
COSTIN POPA este critic muzical si publicist in Bucuresti, redactor-sef al revistei Melos , membru fondator al Uniunii Criticilor Muzicali din Romania, membru al Asociatiei Presse Musicale Internationale  - Paris si al Uniunii Ziaristilor Profesionisti din Romania, autor al volumelor Opera Live , Opera Viva si Opera in direct , precum si a numeroase cronici si interviuri publicate in cotidiene si periodice din Romania, in website-uri specializate din Romania si Franta.

Celebrul tenor Ludovic Spiess (1938-2006) a cunoscut fulgerator cele mai inalte culmi ale succesului, elogiile supreme ale publicului si criticii. Reputatia sa artistica s-a format imediat, s-a consolidat si l-a aureolat toata viata.

A colindat mapamondul liric, oferind melomanilor entuziasti seri de neuitat in care a comunicat mesajul sau de inalta arta.

Raman in istorie spectacolele de la Teatro alla Scala, Salzburger Festspiele, Wiener Staatsoper, Metropolitan Opera, Teatro Col?n, Royal Opera House Covent Garden, San Francisco Opera si din multe alte temple ale liricii in care a fost comparat, printre altii, cu Enrico Caruso, Beniamino Gigli, Aureliano Pertile, Leo Slezak, Giacomo Lauri-Volpi, Mario del Monaco. In asemenea ambienturi, parteneri i-au fost cei mai mari artisti din epoca, straini si romani, de la Birgit Nilsson la Nicolae Herlea, de la Christa Ludwig la Elena Cernei, de la Montserrat Caballe la Piero Cappuccilli, de la Regine Crespin la Eugenia Moldoveanu, de la Leonie Rysanek la Maria Slatinaru, de la Nicolai Ghiaurov la David Ohanesian, de la Martina Arroyo la Dan Iordachescu... enumerarea poate continua la nesfarsit. Legendari sefi de orchestra precum Herbert von Karajan, Leonard Bernstein, Josef Krips, Karl B?hm, Riccardo Muti, Oliviero de Fabritiis au condus spectacolele si concertele sale.

Vocea de aur, amintirea rolurilor si spectacolelor, inregistrarile, aprecierile, bucuria funciara de a canta, spiritul de neuitat?

Toate acestea reprezinta mostenirea lasata de marele artist, nume-simbol al liricii romanesti si universale, Enrico Caruso al Romaniei.

?Pentru mine, Spiess a fost nu numai cel mai de seama artist liric din istoria romana contemporana, ci si un om cu totul exceptional. Mi-a fost prieten apropiat in toate ipostazele vietii sale, incepand cu tenorul glorios si admirat, pana la directorul de opera neinteles de unii si sfarsind cu greu de crezuta indeletnicire de pensionar.? (Ioan Holender)

 


Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Ludovic Spiess
Cartea Ludovic Spiess in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Ludovic Spiess - Costin Popa" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Marilyn Monroe - J. Randy Taraborrelli Urmatoarea carte recomandata din categoria Biografii / Memorialistica
J. Randy Taraborrelli
18,90 lei
Lebada Verde. O copilarie in Delta - Tina Verban Urmatoarea carte recomandata din categoria Biografii / Memorialistica
Tina Verban
28,50 lei
Andreea Marin - Alexandru Raducanu Urmatoarea carte recomandata din categoria Biografii / Memorialistica
Alexandru Raducanu
14,25 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Biografii / MemorialisticaCarti recomandate din categoria Biografii / Memorialistica