Lucruri transparente

Lucruri transparente - Vladimir Nabokov
Pret: 26,55 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roLucruri transparente
  • Autor: Vladimir Nabokov
  • Editura: Polirom
  • Colectia: Biblioteca Polirom. Seria De Autor ?vladimir Nabokov?
  • Categoria: Literatura universala
  • ISBN: 978-973-46-1459-2
  • An aparitie: 2009
  • Numar de pagini: 176
  • Format carte: 130 x 200 mm
Comanda acum "Lucruri transparente - Vladimir Nabokov" de pe libraria ishop la pretul de 26,55 lei
Descriere carte:
Penultimul roman (1972) al lui Nabokov este dedicat, o data in plus, puterii evocatoare a memoriei. ?Lucrurile transparente? la care se refera titlul sint, de fapt, oglinzi ale trecutului, mai mult decit ferestre spre acesta, caci ceea ce cauta eroul romanului, ?Hugh , un tip nu prea rafinat din punct de vedere sentimental si nici un Personaj foarte bun?, este doar o iluzorie epifanie. Centrata in jurul a patru calatorii, toate avind efecte dramatice, ale protagonistului din America sa natala in Elvetia, actiunea romanului, cu amestecul de intriga politista si un aparent interes pentru senzational cunoscute din alte carti ale lui Nabokov, este doar un pretext pentru o tesatura densa de aluzii literare si culturale, polemici deghizate si acrobatii lingvistice.

? Lucruri transparente este poate cea mai buna carte din cite s-au scris pina acum despre facerea si desfacerea fictiunii... Iar Nabokov este intr-adevar un connaisseur, un student insatiabil al gustului pe care il au si al felului in care ajung sa fie resimtite micile evenimente mentale, cineva care poate sa vorbeasca cu tact si autoritate unice despre deliciile ametitoare si jalnicele umilinte pe care le presupune munca de a fi autor.? ( Times Literary Supplement )
?Dupa ce si-a petrecut mare parte din viata construind Taj Mahalul, Nabokov a decis, la virsta de saptezeci si trei de ani ? pentru propriul lui amuzament si, intimplator, spre incintarea noastra ? sa construiasca si o replica caricaturala a marelui monument. Miniatura nu are nici o fisura, dar cele mai splendide trasaturi ale magnificului model au fost usor parodiate. Vedeti, parca ar vrea sa ne spuna, ca trecutul nu-i decit o joaca.? ( The New York Times )
?Cu c?t mai important devine un subiect, cu at?t ?nceteaz? s? m? intereseze. Unele dintre cele mai rodnice preocup?ri ale mele s?nt peticele microscopice de culoare.? (Vladimir Nabokov)
?Vladimir Nabokov scrie proz? ?n singurul fel ?n care ar trebui scris? ? ?n extaz!? (John Updike)
?Prefer s? accept un singur fel de putere: puterea artei asupra gunoaielor, triumful magiei asupra brutei.? (Vladimir Nabokov)

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Lucruri transparente
Cartea Lucruri transparente in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Lucruri transparente - Vladimir Nabokov" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Cartea aleanului - Leonard Cohen Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Leonard Cohen
35,10 lei
Lovitura de gratie - Yourcenar Marguerite Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Yourcenar Marguerite
0,00 lei
Spaima - Vladimir Makanin Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Vladimir Makanin
37,95 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura universalaCarti recomandate din categoria Literatura universala