Litoralul Turciei. Harta turistica si rutiera

Litoralul Turciei. Harta turistica si rutiera - HUBER-NICULESCU
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roLitoralul Turciei. Harta turistica si rutiera
Comanda acum "Litoralul Turciei. Harta turistica si rutiera - HUBER-NICULESCU" de pe libraria ishop la pretul de 15,53 lei
Descriere carte:
PREZENTARE COLECTIE HARTI

Din cele mai vechi timpuri, hartile au stat la mare pret, iar uneori plata pentru intocmirea lor a fost chiar viata unora dintre cei aventurati pe meleagurile straine, manati de generosul spirit al aventurii sau de dorinta de chiverniseala si de instapanire a pamanturilor, sfarsind rapusi de epuizare, de furia bastinasilor, de boli cumplite sau sfasiati de animale fioroase. Unii dintre ei au scapat insa cu viata si au povestit cele vazute si traite, dar, mai cu seama, s-au straduit si... au purces la alcatuirea hartilor taramurilor batute, pentru a fi in stare sa refaca drumul sau pentru a le da o sansa altora ca ei. Odata cu trecerea timpului, reprezentarile cartografice s-au inmultit si au capatat precizie, ajungand ca, in zilele noastre, la intocmirea lor sa fie folosite tehnici dintre cele mai sofisticate. Iar noi am visat tot mai putin privindu-le si am inceput sa le folosim tot mai des la fata locului.

O colaborare cu prestigioasa editura germana HUBER Kartographie, hartile turistice si rutiere NICULESCU vin sa raspunda iesirilor tot mai dese ale romanilor in strainatate (Austria, Benelux, Bulgaria, Elvetia, Europa, Franta, Germania, Grecia, Harta lumii, Italia, Litoralul Turciei, Portugalia, Spania, Ungaria), dar se prezinta si ca instrumente de orientare pentru descinderile strainilor in tara noastra (Romania, Bucuresti, Delta Dunarii, Manastirile din Romania), fiecare editie prezentand revizii si actualizari.
Pliantul cartografic dedicat unei tari include harta turistica si rutiera a teritoriului statului respectiv (forme de relief, zone administrative; autostrazi, sosele, cai ferate; granite, aeroporturi, porturi; plaje, moteluri, campinguri; pesteri, parcuri si rezervatii naturale, gradini zoologice/botanice; monumente, manastiri, castele, biserici), careia ii este anexat un indice de orientare rapida asupra localitatilor si o carte de vizita bilingva (engleza/romana), de prezentare a principalelor date istorice, geografice si turistice.

Pliantul cartografic dedicat unei regiuni (litoralul Turciei, manastirile din Romania, Delta Dunarii) include harta turistica si rutiera a zonei (forme de relief, zone administrative, limite teritoriale; autostrazi, sosele, cai ferate; aeroporturi, porturi; plaje, moteluri, hoteluri, campinguri; pesteri, parcuri si rezervatii naturale, gradini zoologice/botanice, pesteri; informatii specifice: monumente, cetati, vestigii arheologice, muzee, manastiri, biserici, moschei/arii protejate, grinduri maritime, ramificatii, canale, lacuri, paduri), careia ii este anexat un indice de orientare rapida asupra localitatilor si o carte de vizita bilingva (engleza/romana), de prezentare a principalelor date istorice, geografice si turistice (recomandari de itinerarii).

LITORALUL TURCIEI
Destinatie turistica frecventa, chiar si pentru tot mai multi dintre noi, romanii, litoralul Turciei - al Marii Marmara, al Marii Egee, al Marii Mediterane (cu o evidentiere cartografica a Republicii Turce a Ciprului de Nord, si acesta un teritoriu cu potential turistic, accesibil cel putin dinspre Republica Turcia) si al Marii Negre - beneficiaza de o reprezentare in doua sectiuni, fata/verso (pentru a raspunde unei detalieri cartografice de anvergura, la scara de 1:700 000). Indicand drumurile europene, drumurile nationale, autostrazile cu nod rutier si pe cele aflate in constructie, soselele cu limita de viteza, drumurile nationale, principale, secundare (dar si alte drumuri, printre care chiar si cele comunale), caile ferate, toate insotite de mentionarea distantei in kilometri, harta asigura consultantilor ei, chiar celor mai aprigi turisti, un bagaj informativ consistent (forme de relief, zone administrative, granite, localizari de aeroporturi, porturi, plaje, moteluri, campinguri, pesteri, parcuri si rezervatii naturale, gradini zoologice/botanice, monumente din Patrimoniul cultural UNESCO, lacasuri de cult, castele) si este insotita de un INDICE DE ORIENTARE RAPIDA ASUPRA LOCALITATILOR, cu trimiteri la coordonatele hartii.
CARTEA DE VIZITA recomanda ITINERARII de diferite anverguri (de 3 zile, de o saptamana, de 2 saptamani), EVENIMENTE (festivaluri folclorice), ca si numeroase REPERE ISTORICE, de neevitat, pe orase (Istanbul, Ankara, Bursa, Izmit, Troia; LITORALUL MARII EGEE: Bergama, Izmir, Selcuk, Efes, Kusadasi, Ballat, Didyma, Pamukkale, Bodrum, Sart; LITORALUL MARII MEDITERANE: Marmaris, Antalya, Demre, Mortuna, Manavgat, Alanya, Patara, Tars, Adana, Antakya; LITORALUL MARII NEGRE: Sinope, Samsun, Trabzon; PARCUL NATIONAL GOREME), intrate in circuitul turistic, cu atat mai graitoare pentru calatorul roman, familiarizat de timpuriu cu trecutul, nu intotdeauna ocolit de framantari, al relatiilor romano-turce.

Scara 1 : 700 000Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Litoralul Turciei. Harta turistica si rutiera
Cartea Litoralul Turciei. Harta turistica si rutiera in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Litoralul Turciei. Harta turistica si rutiera - HUBER-NICULESCU" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Rough Guides. Austria - J. Bousfield Urmatoarea carte recomandata din categoria Harti turistice
J. Bousfield
52,16 lei
Delta Dunarii - Urmatoarea carte recomandata din categoria Harti turistice
13,46 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Harti turisticeCarti recomandate din categoria Harti turistice