Literatura in totalitarism. 1954 - anul "gloriosului deceniu"

Literatura in totalitarism. 1954 - anul "gloriosului deceniu" - Ana Selejan
Pret: 35,10 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roLiteratura in totalitarism. 1954 - anul "gloriosului deceniu"
Comanda acum "Literatura in totalitarism. 1954 - anul "gloriosului deceniu" - Ana Selejan" de pe libraria ishop la pretul de 35,10 lei
Descriere carte:
Un volum de documente - selectate cu acribie - la fel de incitant si de necesar ca si celelalte volume din Literatura in totalitarism.

In 1954 - anul ,,gloriosului deceniu" , chestiunea centrala - ilustrata prin numeroase decupaje din presa culturala a momentului - este dezbaterea in jurul conceptului de ,,valorificare a mostenirii literare". Sint invocate in acest ,,dosar" tematic mai multe nume mari ale literaturii interbelice, intre care Mihail Sadoveanu, Camil Petrescu, Cezar Petrescu, Tudor Arghezi, G. Calinescu, Lucian Blaga, Al. Philippide. Se deschide foarte timid calea catre redescoperirea si valorificarea selectiva si orientata ideologic a unor autori pusi la index precum Arghezi sau Blaga. Sint de retinut, de asemenea, ecourile contradictorii stirnite de aparitia, cu un an inainte, a romanului Bietul Ioanide.

?Esentiala, in ordine retrospectiva, apare capacitatea de a confrunta un bogat material arhivistic - fata de incercarile lui M. Nitescu si ale lui Ion Cristoiu, opera Anei Selejan are meritul de a ramine fidela unui imperativ al exhaustivitatii. Nimic din articularile discursului oficial nu e neglijat, teritoriul privilegiat din spatiul caruia sint extrase citatele (unele dintre ele savuroase, prin etalarea poncifelor ideologice) raminind cel al articolelor de directie si al criticii literare." (Ioan Stanomir)

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Literatura in totalitarism. 1954 - anul "gloriosului deceniu"
Cartea Literatura in totalitarism. 1954 - anul "gloriosului deceniu" in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Literatura in totalitarism. 1954 - anul "gloriosului deceniu" - Ana Selejan" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Stefan Banulescu sau Ipotezele scrisului - Georgeta Horodinca Urmatoarea carte recomandata din categoria Critica Literara
Georgeta Horodinca
8,28 lei
Timpuri noi - Daniel Cristea-Enache Urmatoarea carte recomandata din categoria Critica Literara
Daniel Cristea-Enache
37,95 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Critica LiteraraCarti recomandate din categoria Critica Literara