Linistiti si ocrotiti. Sentimentul de securitate in Occidentul de altadata (vol. I)

Linistiti si ocrotiti. Sentimentul de securitate in Occidentul de altadata (vol. I) - Jean Delumeau
Pret: 21,75 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roLinistiti si ocrotiti. Sentimentul de securitate in Occidentul de altadata (vol. I)
  • Autor: Jean Delumeau
  • Editura: Polirom
  • Colectia: Plural
  • Categoria: Istorie
  • ISBN: 973-681-651-6
  • An aparitie: 2004
  • Numar de pagini: 320
  • Format carte: 145 x 225 mm
Comanda acum "Linistiti si ocrotiti. Sentimentul de securitate in Occidentul de altadata (vol. I) - Jean Delumeau" de pe libraria ishop la pretul de 21,75 lei
Descriere carte:
Traducere de Laurentiu Zoicas Nevoia de securitate (inclusiv protectia sociala si dreptul la munca) a capatat o asemenea importanta in civilizatia noastra, incit a devenit o adevarata obsesie. De aici, exploatarea facila de catre mass-media a tuturor spaimelor si nelinistilor. Dar nu cumva inmultirea masurilor de asigurare de tot felul tinde sa inabuse in adult initiativa si creativitatea? Nu avem nevoie de o anume doza de insecuritate ca sa simtim ca traim? Nu cumva o prea mare securitate pune in primejdie libertatea? Pornind de la ideea ca sentimentul de securitate are o istorie care ne poate ajuta, pe noi, cei de azi, sa ne cunoastem mai bine, Jean Delumeau schiteaza in studiul sau o imagine a Occidentului din perioada secolelor XIV-XVIII, punind un accent deosebit pe ritualurile colective de exorcizare, deculpabilizare, reconciliere, protejare sau vindecare. Cuprins: Cum reuseau stramosii nostri sa se linisteasca? • Cum isi dominau fricile? • Ce „sisteme de securitate” injghebasera? • De ce mijloace de aparare dispuneau, intr-un anume spatiu si pe parcursul unei felii de istorie, impotriva angoaselor individuale si pericolelor colective?

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Linistiti si ocrotiti. Sentimentul de securitate in Occidentul de altadata (vol. I)
Cartea Linistiti si ocrotiti. Sentimentul de securitate in Occidentul de altadata (vol. I) in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Linistiti si ocrotiti. Sentimentul de securitate in Occidentul de altadata (vol. I) - Jean Delumeau" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Intelectualul roman fata cu inactiunea (in jurul unei scrisori de G.M. Tam?s) - Volum coordonat de Mircea Vasilescu Urmatoarea carte recomandata din categoria Istorie
Volum coordonat de Mircea Vasilescu
13,30 lei
Misterele istoriei. religie, politica, bani - Eugen Ovidiu Chirovici Urmatoarea carte recomandata din categoria Istorie
Eugen Ovidiu Chirovici
24,60 lei
Cine sunt Illuminati? - Lindsay Porter Urmatoarea carte recomandata din categoria Istorie
Lindsay Porter
24,99 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
IstorieCarti recomandate din categoria Istorie