Liniste in octombrie

Liniste in octombrie - Jens Christian Groendahl
Pret: 18,99 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roLiniste in octombrie
Comanda acum "Liniste in octombrie - Jens Christian Groendahl" de pe libraria ishop la pretul de 18,99 lei
Descriere carte:

Parasit de sotie dupa optsprezece ani de casatorie, fara nici o explicatie, naratorul din "Liniste in octombrie", istoric de arta, se vede obligat sa isi reviziteze trecutul. Se imbarca astfel intr-o calatorie care il poarta inainte si inapoi pe linia timpului si pe fluxul constiintei. Plecarea lui Astrid declanseaza un torent de amintiri si intrebari. Torentul acesta il poarta de la idila adolescentina, impetuoasa si nefericita cu Iris, la casatoria cu Astrid si cresterea celor doi copii, de la aventura extraconjugala cu pictorita Elisabeth, la viata elitei culturale din Copenhaga.
Dupa o poveste de dragoste esuata cu o femeie exotica si misterioasa, naratorul, tanar student si taximetrist, are o intalnire de destin cu Astrid. Intr-o noapte, in taxiul lui urca o femeie tanara cu un copil mic, care isi paraseste sotul, un regizor celebru cu aventuri extraconjugale. Cum tanara femeie nu are unde sa se duca, povestitorul ia o decizie surprinzatoare: sa o gazduiasca la el acasa. De aici, viata amandurora ia o turnura suprinzatoare, sub umbrela unei intrebari-cheie: de ce nu? Se casatoresc, mai apare un copil, Rosa, apoi copiii cresc si isi fac viata lor, Astrid pleaca fara o explicatie, iar istoricul de arta, ajuns la varsta de patruzeci si patru de ani, se vede nevoit sa infrunte marea intrebare: dar de ce da? Strat dupa strat si rascruce dupa rascruce, inapoi si inainte prin timp, pana la momentul zero, povestea isi desfasoara itele, dezvaluind un miez surprinzator.
Sunt toate aceste intamplari, care formeaza viata naratorului, doar o serie de coincidente? A fost el o marioneta in mana destinului? "Liniste in octombrie" este un roman fermecator si emotionant, care dezvaluie un scriitor ajuns la apogeul artei sale.

"Superb... Grondahl reuseste aproape imposibilul: sa ne faca sa il simpatizam pe protagonistul egocentric si sa arate cum nu reuseste un barbat sa isi cunoasca sotia dupa multi ani de casnicie. Proza lui Grondahl... are o incarcatura electrica, iar intriga este captivanta si emotionanta, ceea ce face din "Liniste in octombrie o lectura de neocolit." - THE TIMES

"Limpede din punct de vedere lingvistic si perspicace din punct de vedere psihologic." - DER SPIEGEL, GERMANIA

"Liniste in octombrie este o contemplare densa, exotica a identitatii, in egala masura scriitura filosofica si fictiune." - SUNDAY HERALD

DESPRE AUTOR:
Jens Christian Grondahl (nascut in 1959) este unul dintre cei mai cunoscuti si cititi scriitori danezi. A publicat 15 romane, precum si eseuri si piese de teatru. Cartile lui au fost traduse in 22 de limbi. In 1999 a primit premiul Bookseller's Golden Laurels pentru romanul Lucca. In 2001, "Liniste in octombrie" (Tavshed i oktober, 1996) a fost nominalizat de catre American Library Association la categoria "Cartea anului", romanul fiind si pe lista de bestselleruri a ziarului Washington Post. In 2002, romanul "Virginia" a fost nominalizat la prestigioasele Prix Medicis Etranger si The International IMPAC Dublin Literary Award. Pentru Hjertelyd a primit, in 2004, Prix Litteraire des Ambassadeurs de la Francophonie. In 2005, romanul An Altered Light / Sous un autre jour a fost nominalizat la Medicis Etranger.



Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Liniste in octombrie
Cartea Liniste in octombrie in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Liniste in octombrie - Jens Christian Groendahl" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Despre farmecul lucrurilor plictisitoare - Alain de Botton Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Alain de Botton
15,30 lei
Profesorul - Charlotte Bronte Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Charlotte Bronte
18,90 lei
Indiile accidentale - Robert Finley Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Robert Finley
18,99 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura universalaCarti recomandate din categoria Literatura universala