Limba romana. O gramatica a greselilor. Indreptar pentru evitarea confuziilor (fonetica - lexic - morfosintaxa)

Limba romana. O gramatica a greselilor. Indreptar pentru evitarea confuziilor (fonetica - lexic - morfosintaxa) - Sergiu Serban
Pret: 14,50 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roLimba romana. O gramatica a greselilor. Indreptar pentru evitarea confuziilor (fonetica - lexic - morfosintaxa)
Comanda acum "Limba romana. O gramatica a greselilor. Indreptar pentru evitarea confuziilor (fonetica - lexic - morfosintaxa) - Sergiu Serban" de pe libraria ishop la pretul de 14,50 lei
Descriere carte:
Alegand 50 dintre cele mai frecvente greseli intalnite in cadrul studiului limbii romane in invatamantul preuniversitar, din principalele "zone de dificultate gramaticala" (intre care sunt acoperite si cele ale "foneticii" si "lexicului", chiar daca domenii exterioare gramatice), Sergiu Serban realizeaza o adevarata "antologie a erorilor", sustinandu-si demersul prin peste 900 texte exemplificatoare, selectate din operele unor scriitori romani, clasici si contemporani.
Structura recurenta a celor 50 de capitole ale volumului cuprinde "sapte pasi", pe parcursul carora este semnalata posibila greseala ("In ce consta greseala"), se incearca constientizarea surselor de erori ("Cauza care produce greseala"), se ofera exemplificari din opere clasice si contemporane, susceptibile de a deveni surse de interpretari eronate ("Exemple"), este propusa rezolvarea optima a problemelor ("Interpretarea corecta"), sunt oferite argumente stiintifice ale interpretarilor corecte si tehnici de analiza si sunt sugerate modalitatile de evitare a greselilor curente ("Argumente pentru o interpretare corecta"), este solicitata aplicarea pe alte texte a cunostintelor insusite ("Exercitii") si se ofera posibilitatea de autocontrol ("Solutii corecte").
Studiul propus de lucrare conduce la cresterea nivelului de cunostinte in cateva zone vulnerabile ale studiului limbii romane in scoala, asigurand elevilor un sprijin in activitatea scolara curenta, prin abordarea problemelor cuprinse in Curriculum-ul fiecarei trepte gimnaziale si liceale (profilul umanist), dar si in pregatirea unor examene sau concursuri de profil, oferind insa si cadrelor didactice de specialitate o sursa de exemplificari utile in procesul de predare sau in cel de evaluare.

DESPRE AUTOR:

Sergiu Serban - profesor cu o vasta experienta didactica, redactor-sef al periodicului "Convorbiri didactice", semnatar al unui important numar de lucrari dedicate studiului limbii romane in scoala (volume de teste pentru studiul la clasa sau pentru examenul de capacitate, studii de sintaxa, teoria literaturii si stilistica), autor si coautor de manuale.

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Limba romana. O gramatica a greselilor. Indreptar pentru evitarea confuziilor (fonetica - lexic - morfosintaxa)
Cartea Limba romana. O gramatica a greselilor. Indreptar pentru evitarea confuziilor (fonetica - lexic - morfosintaxa) in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Limba romana. O gramatica a greselilor. Indreptar pentru evitarea confuziilor (fonetica - lexic - morfosintaxa) - Sergiu Serban" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Limba romanaCarti recomandate din categoria Limba romana