Legea nr. 85/2006 - privind procedura insolventei

Legea nr. 85/2006 - privind procedura insolventei -
Pret: 14,00 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roLegea nr. 85/2006 - privind procedura insolventei
  • Autor:
  • Editura: Universul Juridic
  • Colectia: Pro lege
  • Categoria: Drept comercial
  • ISBN: 978-973-8929-33-3
  • An aparitie: 2006
  • Numar de pagini: 224
  • Format carte: 14,5 x 20
Comanda acum "Legea nr. 85/2006 - privind procedura insolventei - " de pe libraria ishop la pretul de 14,00 lei
Descriere carte:

Constructia si consolidarea unei economii de piata in Romania a impus cu necesitate nu numai realizarea unui cadru juridic adecvat, ci si permanenta adaptare a acestuia la noile realitati si exigente ale vietii economice, astfel incat legislatia in domeniu sa reflecte o conceptie moderna, inclusiv sub aspectul tratamentului aplicat debitorilor aflati in stare de insolventa.

Prin aceasta lucrare, ne-am propus sa oferim tuturor celor interesati de activitatea comerciala atat posibilitatea unei lecturi a Legii privind procedura insolventei, cat si o analiza a dispozitiilor acestui act normativ, prin raportare la unele prevederi ale Legii nr. 64/1995 privind procedura reorganizarii judiciare si a falimentului, astfel cum a fost republicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 1066 din 17 noiembrie 2004, cu modificarile si completarile ulterioare.

Prezentarea alaturata a textelor celor doua acte normative am considerat ca permite o mai buna observare a elementelor de noutate aduse de Legea nr. 85/2006, astfel incat cititorul sa poata aprecia in ce masura aceasta raspunde nevoii de reformare a procedurii insolventei.

In privinta Legii nr. 64/1995, au fost facute referiri la modificarile si completarile ce i-au fost aduse dupa republicare, dar si la unele dintre deciziile prin care Curtea Constitutionala s-a pronuntat asupra exceptiilor de neconstitutionalitate invocate in legatura cu dispozitiile cuprinse in vechea reglementare a procedurii reorganizarii judiciare si falimentului.

Pentru ilustrarea modului de interpretare si aplicare a dispozitiilor legale prezentate, in unele situatii, am apreciat ca pot fi utile scurte referiri la hotarari ale instantelor judecatoresti ori la lucrari doctrinare, astfel incat sa se faciliteze accesul cititorului la ceea ce este deja dobandit in literatura de specialitate si in practica judiciara.

Legea privind procedura insolventei a fost adnotata, cu scopul de a se inlesni o lectura coroborata a textelor.

Prin aceasta lucrare nu am urmarit nici realizarea unei cercetari cuprinzatoare si aprofundate a reglementarilor privind procedura insolventei si nici analiza solutiilor date de-a lungul timpului de instantele judecatoresti in aceasta materie, ci numai prezentarea dispozitiilor legale, privite in evolutia lor, in vederea evidentierii semnificatiei noilor solutii adoptate de legiuitor.

Legea nr. 85/2006 este prezentata astfel cum a fost publicata in Monitorul Oficial al Romaniei si este precedata de expunerea de motive.Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Legea nr. 85/2006 - privind procedura insolventei
Cartea Legea nr. 85/2006 - privind procedura insolventei in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Legea nr. 85/2006 - privind procedura insolventei - " sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Drept Comercial Roman, Vol.ii - Georgescu I. L. Urmatoarea carte recomandata din categoria Drept comercial
Georgescu I. L.
76,30 lei
Dreptul si Informatica - Garaiman Daniela Urmatoarea carte recomandata din categoria Drept comercial
Garaiman Daniela
26,16 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Drept comercialCarti recomandate din categoria Drept comercial