Lampa cu caciula

Lampa cu caciula - Florin Lazarescu
Pret: 28,45 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roLampa cu caciula
Comanda acum "Lampa cu caciula - Florin Lazarescu" de pe libraria ishop la pretul de 28,45 lei
Descriere carte:
Cartea reprezinta o selectie din povestirile scrise de autor in ultimii zece ani, reunite sub titlul celei mai cunoscute dintre acestea, Lampa cu caciula , care a fost ecranizata in 2006, in regia lui Radu Jude si care a obtinut peste 30 de premii la festivaluri internationale, printre care trofeul pentru cel mai bun scurtmetraj la Sundance, SUA. Cu exceptia altor citeva povestiri relativ cunoscute (prin aparitia in reviste sau intr-un volum colectiv publicat in Franta), cele mai multe dintre ele sint inedite. Povestirile construiesc o carte despre copilarie, despre inocenta pierduta a lumii contemporane. Fiecare personaj (indiferent daca e vorba despre copilul care isi duce impreuna cu taica-su televizorul la reparat sau despre cel ce merge pe jos pina la bilci pentru a vedea Balena Goliat, despre paznicul de iaz care e ?prieten? cu un crap ori despre batrina ce se imbata asteptind intoarcerea fiul sau de la puscarie) traieste intr-un scurt timp o adevarata aventura, o drama ori o comedie ? acestea reusind sa fie totodata firesti, umane, dar si spectaculoase.

?La Florin Lazarescu, acum si aici, cred ca se poate vorbi de magie alba. Altfel, in absenta vrajilor bune, nu stiu cum ar fi posibil ca lumea intreaga, cu continente si fiinte, cu mari maruntisuri si mici grozavii, sa se stringa intr-un singur punct geografic, fara nume, pierdut printre dealuri si intimplari. Rar am citit cu atita bucurie o carte si tot rar am fost cucerit intr-atit. Sint povestiri care se nasc una din alta, cresc ca ramurile tinere si sfirsesc prin a desena un fel de copac al vietii, trecut prin anotimpuri.? (Filip Florian)

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre Lampa cu caciula
Cartea Lampa cu caciula in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "Lampa cu caciula - Florin Lazarescu" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Oameni normali. Schite si povestiri - Tudor Octavian Urmatoarea carte recomandata din categoria Nuvele si povestiri
Tudor Octavian
13,30 lei
Povesti demonice - Urmatoarea carte recomandata din categoria Nuvele si povestiri
8,55 lei
Glorie - Uricaru Eugen Urmatoarea carte recomandata din categoria Nuvele si povestiri
Uricaru Eugen
9,26 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Nuvele si povestiriCarti recomandate din categoria Nuvele si povestiri