La umbra rodiului

La umbra rodiului - Tariq Ali
Pret: 26,10 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roLa umbra rodiului
Comanda acum "La umbra rodiului - Tariq Ali" de pe libraria ishop la pretul de 26,10 lei
Descriere carte:
Intr-o atmosfera impregnata de o senzualitate latenta, in adierea rodiilor ce aprind cerul inserarii, dramele personale ale unei familii se intalnesc cu cele ale marii istorii. Primul roman dintr-un cvintet al Islamului, La umbra rodiului e povestea prabusirii Granadei arabe, a violentei intruziuni a catolicilor spanioli in lumea musulmana, guvernata de propriile legi.

In adierea racoros-acrisoara a rodiilor din curtea nobilului arab Umar, marea si mica istorie se intalnesc: acolo unde Hind isi traieste cei dintai fiori ai iubirii, mezinul Yazid face primele descoperiri legate de lumea satului al-Hudayl, iar in mintea fratelui cel mare se urzesc planuri razboinice. In ciuda linistii aparente, lumea senzuala si aromata a Granadei arabe isi traieste crepusculul, caci visul unei Spanii ultracatolice este crestinarea fortata a comunitatilor de arabi si distrugerea civilizatiei acestora, socotita una a pierzaniei si desfranarii.

Povestea familiei lui Umar ascunde multe mistere, de la o iubire incestuoasa sfarsita tragic din pricina sentimentului culpabilitatii la erotismul irezistibil al frumoasei Hind. Vietile tuturor par sa se desfasoare dupa ritmuri ancestrale, in acord cu un tip de spiritualitate care le infuzeaza fiecare gest cotidian si cu un cod al onoarei tacit ce le guverneaza existenta. Dar micul univers aparat de propriile legi si condus cu intelepciune de batranii satului, care obisnuiesc sa-si ospateze la masa lor dusmanii invinsi pe campul de lupta, e pe cale sa dispara, la fel ca strigatul sfasietor al muezinului in asfintit si ca mireasma rodiilor din curtea lui Umar.


Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre La umbra rodiului
Cartea La umbra rodiului in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "La umbra rodiului - Tariq Ali" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Posta - Charles Bukowski Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Charles Bukowski
20,85 lei
Drumul stralucitor - Margaret Drabble Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Margaret Drabble
27,99 lei
Tu ? al meu - Erri De Luca Urmatoarea carte recomandata din categoria Literatura universala
Erri De Luca
18,00 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Literatura universalaCarti recomandate din categoria Literatura universala