La Limita Vulgaritatii. Mic Tratat De Mare Pudoare

La Limita Vulgaritatii. Mic Tratat De Mare Pudoare - Helene Sirven&Philippe Tretiack
Pret: 30,51 Lei
(pretul include TVA)
Disponibilitate:
Carte disponibila in libraria online ishop.roLa Limita Vulgaritatii. Mic Tratat De Mare Pudoare
Comanda acum "La Limita Vulgaritatii. Mic Tratat De Mare Pudoare - Helene Sirven&Philippe Tretiack" de pe libraria ishop la pretul de 30,51 lei
Descriere carte:
Radiografia inveninata, dar plina de savoare, a fenomenului care tinde sa-si puna amprenta asupra epocii: vulgaritatea. Spiritul analitic de tip cartezian intra intr-o combinatie exploziva cu verva rabelaisiana, in incercarea de elucida logica si procedeele puse in joc de vulgaritate si de a descrie domeniul ei tot mai cuprinzator: trupul, hainele si moda, societatea, mass-media, lumea politica si artele.

Opusa distinctiei, vulgaritatea implica permanent atingerea si transgresarea limitei: dintre intim si public, corporal si spiritual, privilegiat si declasat. Rezultatul ei? Haosul gusturilor, al claselor, al valorilor, mai precis rasturnarea lor intr-un fair is foul and foul is fair, un bric-?-brac in care totul, si mai ales individul, se confunda, se niveleaza, se izoleaza? Semn al vitalitatii unei societati, de naturalete opusa pedanteriei perfide, vulgaritatea repugna si fascineaza, legitimand respingerea oricarui canon.

?Vulgaritatea e o nevoie naturala. Sa spunem raspicat: vulgaritatea e utila pasiunilor democratice! Ea permite tuturor sa se afirme, sa se manifeste, sa faca proasta impresie, iar adesea chiar sa calce in strachini. Putem agita vulgaritatea ca sa o combatem mai bine, asa cum odinioara se agita drapelul rosu in China lui Mao pentru a combate drapelul rosu. Vulgaritatea e, in acelasi timp, si carpa si drapel."
Philippe Tretiack & Helene Sirven , La limita vulgaritatii

Vezi mai multe detalii pe libraria ishop.ro Vezi mai multe detalii despre La Limita Vulgaritatii. Mic Tratat De Mare Pudoare
Cartea La Limita Vulgaritatii. Mic Tratat De Mare Pudoare in librarie
Fotografiile cartilor prezentate in acest catalog online au caracter informativ si pot exista diferente intre aceastea si cartile respective. Informatiile despre cartea "La Limita Vulgaritatii. Mic Tratat De Mare Pudoare - Helene Sirven&Philippe Tretiack" sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila si nu constituie obligativitate contractuala.
CARTI PE ACEEASI TEMA
si subiect apropiat..
3 recomandari Cartea.ro
Mi-e rau la cap, ma doare mintea - Paraschivescu Radu Urmatoarea carte recomandata din categoria Satira si Umor
Paraschivescu Radu
13,50 lei
12 luni - Biba Merlo Urmatoarea carte recomandata din categoria Satira si Umor
Biba Merlo
18,99 lei

Intoarce-te sa vezi
cartile din categoria
Satira si UmorCarti recomandate din categoria Satira si Umor